Αποζημιώσεις για όσες ποικιλίες επλήγησαν από την παγωνιά και δεν καλύπτονταν από τον Κανονισμό – Δεκτές οι δηλώσεις ζημιών, όπως γνωστοποίησε ο βουλευτής Πιερίας Φ. Μπαραλιάκος

Αγροτικά

Αποζημιώσεις θα μπορούν να πάρουν αγρότες των οποίων οι καλλιέργειες τους επλήγησαν από την παγωνιά και δεν καλύπτονται από τον Κανονισμό, θα μπορούν να πάρουν, όπως γνωστοποίησε με ανάρτηση του στα social media ο βουλευτής Πιερίας Ν.Δ Φώντας Μπαραλιάκος. Πρόκειται για διαφορετικές ποικιλίες σε πρώιμο στάδιο, οι οποίες βάσει κανονισμού ήταν εκτός αποζημίωσης. Σύμφωνα με την ενημέρωση του βουλευτή από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Λυκουρέντζο, με απόφαση του Δ.Σ του Οργανισμού, για όσες ποικιλίες δεν καλύπτονταν από τον Κανονισμό και είχαν πληγεί από τους παγετούς, θα γίνουν δεκτές δηλώσεις ζημιών με εκτιμητικούς όρους ΕΛΓΑ.

Η ανάρτηση του κ. Μπαραλιάκου

Λύση και δίκαιες αποζημιώσεις για όσες ποικιλίες επλήγησαν από την παγωνιά και δεν είχαν αναγγελθεί από τον ΕΛΓΑ

?Μετά από επικοινωνία μου με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, ενημερώθηκα ότι δόθηκε λύση στο σοβαρό ζήτημα των ζημιών σε καλλιέργειες από τους παγετούς που δεν καλύπτονταν από τον Κανονισμό.

?Κατά την επίσκεψή μου στην Β. Πιερία, αμέσως μετά τα φαινόμενα του παγετού, μου γνωστοποιήθηκε από παραγωγούς το θέμα των διαφορετικών ποικιλιών, οι οποίες βάσει του κανονισμού του ΕΛΓΑ θα ήταν εκτός αποζημίωσης. Έσπευσα να μεταφέρω στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ την κατάσταση επισημαίνοντας την ανάγκη εύρεσης λύσης.

? Ο κ. Λυκουρέντζος μου διεμήνυσε πως με απόφαση του ΔΣ του ΕΛΓΑ, για όσες ποικιλίες δεν καλύπτονταν από τον Κανονισμό και είχαν πληγεί από τους παγετούς, θα γίνουν δεκτές δηλώσεις ζημιών με εκτιμητικούς όρους ΕΛΓΑ. Αυτό σημαίνει ότι οι εκτιμήσεις θα γίνουν εξατομικευμένα και οι αποζημιώσεις θα δοθούν από κρατικά χρήματα.

? Η απόφαση αφορά καλλιέργειες και της Πιερίας που είχαν υποστεί σοβαρές ζημίες από φετινά ακραία καιρικά φαινόμενα και κυρίως τον σφοδρό παγετό.

?Εξέφρασα τις προσωπικές μου ευχαριστίες στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ για την κατανόηση και την ανταπόκριση στα προβλήματα των παραγωγών.