Οι “Πολίτες σε Δράση” αναφορικά με τον Βιολογικό Σταθμό Κατερίνης

Περιβάλλον

Ο συνδυασμός μας ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ, από την πρώτη στιγμή που είδαν το φως της δημοσιότητας οι εικόνες ντροπής, με τα ανεπεξέργαστα λύματα του Βιολογικού Σταθμού Κατερίνης να καταλήγουν στον ποταμό Αίσωνα, όπως δημοσιεύθηκε στις 26 Απριλίου σε τοπική ιστοσελίδα, αντέδρασε άμεσα.
Ο επικεφαλής μας κ. Σάββας Χιονίδης, συνοδευόμενος από τον Δημοτικό μας Σύμβουλο Θωμά Αναστασιάδη, εγχείρησαν το δημοσίευμα και το σχετικό βίντεο στον εισαγγελέα. Την ίδια ημέρα διαβάσαμε ανακοίνωση της ΔΕΥΑΚ ότι όλα βαίνουν καλώς (ψέμα πρώτο).
Λίγες ημέρες μετά, Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξής μας δημοσίευσε νέο οπτικοακουστικό υλικό και παράλληλα κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στο αστυνομικό τμήμα Κατερίνης.
Η αντίδραση της ΔΕΥΑΚ, αυτή τη φορά, αναφέρθηκε σε βλάβη η οποία επισκευάστηκε (ψέμα δεύτερο).
Στη συνέχεια, δημοσιεύθηκε και νέο υλικό μετά την υποτιθέμενη επισκευή, από το οποίο φαίνεται ξεκάθαρα ότι απλά έκλεισαν τη μια απόληξη (by pass) και έριχναν ανεπεξέργαστα και επεξεργασμένα λύματα μαζί, από τον κεντρικό αγωγό. Ακολούθησε μάλιστα και επιπλέον βίντεο, στο οποίο φαίνεται μέσα στην θάλασσα πλέον, η ροή των λυμάτων.
Έτσι υπήρξε και τρίτη αντίδραση της ΔΕΥΑΚ η οποία αυτή τη φορά, παραδέχεται δημόσια ότι υπήρξε βλάβη, επισκευάστηκε και παράλληλα ελέγχει την κατάσταση και βαίνουν όλα καλώς• κάτι ξεκάθαρα ψευδές (ψέμα τρίτο) αρκεί κανείς να δει το τελευταίο βίντεο που κυκλοφόρησε στον ηλεκτρονικό τύπο.
Όλο αυτό το διάστημα, που οι δημότες βλέπουν τις εικόνες ντροπής, ο Δήμαρχος κ. Κουκοδήμος κρύβεται πίσω από δελτία τύπου της ΔΕΥΑΚ, τα οποία αυτοαναιρούνται. Καλές είναι οι φωτογραφίες στις διαγραμμίσεις αλλά οι επιχειρήσεις που πλήττονται άμεσα και το τουριστικό μας προϊόν που κινδυνεύει να απαξιωθεί, δεν επιτρέπουν κανένα περιθώριο αδράνειας.
Άλλωστε, ο κ. Κουκοδήμος και ο κ. Νταντάμης, τον Ιούνιο του 2020, ξενάγησαν τους Δημοτικούς Συμβούλους  και τους δημοσιογράφους στον βιολογικό και εξήγησαν ότι ο βιολογικός σταθμός λειτουργούσε άψογα ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ! 
Ο συνδυασμός μας, συνεχίζει να παρακολουθεί το θέμα στενά και αναμένουμε από τον κ. Δήμαρχο να αναλάβει τις ευθύνες του”. 


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ