Ανακυκλώνω-Αλλάζω: Διαδικτυακή συζήτηση για την ορθή διαχείριση απορριμμάτων στον Δήμο Δίου-Ολύμπου (video)

Περιβάλλον

Οι πρακτικές ορθής διαχείρισης αποβλήτων και οι κυριότερες τάσεις ανακύκλωσης απορριμμάτων στον Δήμο Δίου-Ολύμπου παρουσιάστηκαν στην πρόσφατη διαδικτυακή συζήτηση, που διοργάνωσε η Επιτροπή Διαχείρισης Ανακύκλωσης του Δήμου Δίου-Ολύμπου.

Στη συζήτηση, την οποία συντόνισε η δημοσιογράφος Ελίνα Διαμαντοπούλου, εκπρόσωποι έξι φορέων διαχείρισης απορριμμάτων έδωσαν τη δική τους εικόνα για την σημασία της σωστής διαχείρισης εξειδικευμένων αποβλήτων. Συγκεκριμένα συμμετείχαν εκπρόσωποι από τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας, την «Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης», την εταιρεία «Ανακύκλωση Συσκευών ΑΕ», την εταιρεία «Ανακύκλωση Φορητών Ηλεκτρικών Στηλών – ΑΦΗΣ», την εταιρεία διαχείρισης συσκευασιών φυτοφαρμάκων «PolyEco» και την εταιρεία ανακύκλωσης μεταχειρισμένων ενδυμάτων και υποδημάτων «East-West Greece».

Στο στοίχημα του Δήμου για την συνεχή και άρτια ανακύκλωση των απορριμμάτων αναφέρθηκε κατά το χαιρετισμό του ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Βαγγέλης Γερολιόλιος, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται εμπράκτως για την έξωθεν καλή μαρτυρία του Δήμου προς δημότες κι επισκέπτες. Λεπτομέρειες για την οργάνωση του μοντέλου ανακύκλωσης του Δήμου έδωσε από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Κώστας Κουριάτης, ενώ στην γενική στρατηγική διαχείρισης αποβλήτων του Δήμου Δίου-Ολύμπου αναφέρθηκε ο προϊστάμενος του Τμήματος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Συντήρησης Πρασίνου Κωνσταντίνος Στρογγύλης. Την διαδικτυακή συζήτηση έκλεισε η εκπρόσωπος της Επιτροπής Διαχείρισης Ανακύκλωσης του Δήμου Δίου-Ολύμπου, Ουρανία Κατσαμάκα, η οποία παρουσίασε το πλαίσιο στο οποίο κινούνται οι έως τώρα και οι μελλοντικές δράσεις της Επιτροπής, μία εκ των οποίων ήταν και η διοργάνωση της διαδικτυακής αυτής συζήτησης.

Περισσότερα μπορείτε να παρακολουθήσετε στο ακόλουθο video: