Κατερίνη-Με κεριά στο μνημείο της πλατείας Γενοκτονίας η Ποντιακή Νεολαία, τίμησε τις 353 χιλιάδες ψυχές που ζητούν δικαίωση

Κοινωνία

“Η Γενοκτονία των Ποντίων, αποτελεί τη δεύτερη μεγάλη Γενοκτονία του αιώνα μας, αποτελεί το βαρύτερο έγκλημα σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο το οποίο δεν παραγράφεται”, τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Πιερίας Κώστας Παπουτσίδης, μιλώντας στην εκπομπή “Κίτρινη κάρτα” και στην Εύη Μιχωλού.

Η Γενοκτονία των Ποντίων έχει αναγνωριστεί  μέχρι σήμερα, από την Κύπρο την Αρμενία, τη Σουηδία, ορισμένες Ομοσπονδιακές Δημοκρατίες της Ρωσίας, 12 Πολιτείες των ΗΠΑ, τη  Βουλή της πολιτείας της Ν. Αυστραλίας, την  Αυστρία την Ολλανδία και την  Διεθνή Ένωση Μελετητών  Γενοκτονιών.  «Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι να υπάρξει η τελική δικαίωση και αυτή δεν είναι μόνο να αναγνωρίσουν όλα τα κράτη ότι έχει  συντελεστεί από το 1916 έως το 1923 η Γενοκτονία, η σφαγή των προγόνων μας, αλλά και από τη γείτονα χώρα», πρόσθεσε ο κ. Παπουτσίδης.

Ακούστε τη συνέντευξη

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=JFZoi9iC8Xs[/youtube]

Χθες βράδυ η νεολαία των Ποντιακών Συλλόγων μετέβη στο μνημείο στην πλατεία Γενοκτονίας. Άναψαν κεριά στη μνήμη των προγόνων τους , αποτίοντας τον ελάχιστο φόρο τιμής.