Κατερίνη- Ο “θάνατος” του εμπορίου – Η αγωνία των καταστηματαρχών και η επόμενη μέρα

Κοινωνία Οικονομία

Με τα πιο μελανά χρώματα περιγράφουν καταστηματάρχες την κατάσταση που επικρατεί μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων και τις αλλαγές που εφαρμόστηκαν από σήμερα στο λιανεμπόριο.

Τα χρέη έγιναν θηλειά

Όπως χαρακτηριστικά λένε στο pieriasocial, δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για πολλούς μικρομεσαίους επιχειρηματίες που βλέπουν αφενός να τους “πνίγουν” τα χρέη αφετέρου δε κανένα φως στο τούνελ. Τα “άνοιξε κλείσε” από πέρυσι είχαν ως αποτέλεσμα να μείνουν με αρκετές χιλιάδες ευρώ χρέη, αφού τα εμπορεύματα που είχαν δεν πουλήθηκαν ποτέ. Είναι χαρακτηριστικό ότι από πέρυσι λίγο πριν το Πάσχα, έχασαν όλες τις γιορτινές περιόδους, ενώ το γεγονός ότι άνοιγαν για λίγες ημέρες δεν βοηθούσε επί της ουσίας. Ουσιαστικά όταν άνοιξαν ξεπουλούσαν όπως είπαν ότι μπορούσαν που είχαν στις κούτες, έπαιρναν νέο εμπόρευμα, δηλαδή καινούργια χρέη και μετά έκλειναν ξανά. Το σκηνικό αυτό επαναλαμβάνεται μέχρι σήμερα συν ότι πολλές ήταν οι επιχειρήσεις που έμειναν εκτός επιστρεπτέας στις τελευταίες πληρωμές που έγιναν. Κούτες με πασχαλιάτικα του 2020, στη συνέχεια κούτες με φθινοπωρινά και χειμερινά και τώρα όπως είπαν κούτες με ανοιξιάτικα. Και ενώ τις προηγούμενες μέρες κάτι γινόταν, σήμερα μετρημένοι στα δάχτυλα οι καταναλωτές, ενώ για κάποια καταστήματα έως κανείς.

“Μουδιασμένη” η αγορά

Στην αγορά επικρατούσε “παγωμάρα” με λίγους καταναλωτές οι οποίοι σε για να ψωνίσουν ενδύματα ή υπόδηση θα έπρεπε να είχε προηγηθεί το απαραίτητο sms από την επιχείρηση προς αυτούς. Για τα υπόλοιπα καταστήματα επανήλθε το clickaway , που σημαίνει πρακτικά δουλειά για όσους έχουν e shop.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης Κώστα Ρέχα, η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη. Μιλώντας στο ράδιο Ενημέρωση και στη δημοσιογράφο Εύη Μιχωλού, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου περιέγραψε τα προβλήματα των επαγγελματιών.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=61PRyPEx-KI&ab_channel=PIERIASOCIAL[/youtube]