Πρωτοβουλία για τον Πέλεκα: “Μπροστά ακόμα είναι ο χειμώνας.. μπροστά ακόμα είναι η αγωνία μας”

Κοινωνία

Μπροστά ακόμα είναι ο χειμώνας.. μπροστά ακόμα είναι η αγωνία μας.

Με αφορμή τα έντονα καιρικά φαινόμενα που αναμένουμε τις επόμενες μέρες νιώθουμε την ανάγκη να επανέλθουμε στο ζήτημα που καίει την Κατερίνη και όχι μόνο.

Τα αποσπασματικά αντιπλημμυρικά  έργα που έχουν υλοποιηθεί στην κοίτη του ποταμού δεν αποτελούν λύση για την προστασία της περιοχής με αποτέλεσμα να συνεχίζεται η ανησυχία των κατοίκων που αποδεικνύεται με την παρουσία των θεσμών κάθε φορά που παρουσιάζονται τέτοιου είδους καιρικά φαινόμενα.

Και το ερώτημα είναι.. γιατί δεν ολοκληρώνονται  οι αντιπλημμυρικές κατασκευές και οι παρακείμενες κατεστραμμένες υποδομές εδω και χρόνια;;

Γιατί δεν μπορούν να σχεδιαστούν περαιτέρω έργα ανάπλασης της περιοχής του Πέλεκα;;

Γιατί συνεχίζεται η ρύπανση του περιβάλλοντός του μετα απο αλλεπάλληλες οχλήσεις του συλλόγου, από το 2014, στις αρμόδιες υπηρεσίες;;

Γιατί δεν προβλέφθηκε στην μελέτη η μετακίνηση των αγροτών και επιχειρηματιων στις εργασίες τους;;

Η απάντηση είναι ξεκάθαρη

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Ένα έργο χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες υλοποίησης που δημοπρατήθηκε στις 25/12/12, με προυπολογισμό περίπου 58εκ. και χρόνο ολοκλήρωσης 3 χρόνια (11/4/16).

Μετά από 2 παρατάσεις, επιπλέον χρηματοδοτήσεις, μη πρόβλεψη των αναγκών της μετάβασης των αγροτών και επιχειρηματιών στις δουλειές τους και συνεχόμενη λήψη αμμοχαλίκων από την κοίτη του ποταμού, για την ανάγκη κατασκευής, το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί.

Επιτέλους, ας τελειώσει όπως πρέπει το έργο για να μπορέσουμε να ονειρευτούμε όλοι έναν Πέλεκα που θα είναι σημείο αναφοράς και πόλος έλξης της Κατερίνης!

Το Δ.Σ του συλλόγου

“Πρωτοβουλία για τον Πέλεκα”