Δήμος Δίου Ολύμπου: Τα προβλήματα των καστανοπαραγωγών συζητήθηκαν σε σημερινή τηλεδιάσκεψη με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μ. Βορίδη

Οικονομία Πολιτική

Προβλήματα των καστανοπαραγωγών συζητήθηκαν κατά την σημερινή τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη .

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου κ. Γιώργος Στρατάκος, ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος , η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου, οι βουλευτές Πιερίας ΝΔ κ.κ. Φώντας Μπαραλιάκος και Σάββας Χιονίδης, ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Διονύσης Φόλιος, επιστήμονες αρμόδιοι για το εν λόγω ζήτημα και καστανοκαλλιεργητές από την περιοχή της Σκοτίνας.

Ο Υπουργός άκουσε με προσοχή τα προβλήματα των παραγωγών. Από την τηλεδιάσκεψη προέκυψε ότι η διαχείριση της κρίσης μπορεί γίνει αρχικά σε δύο άξονες. Αφενός τη δημιουργία ενός οδικού χάρτη ορθών καλλιεργητικών πρακτικών, με τη συνδρομή κατάλληλων επιστημονικών ινστιτούτων, ενώ εξετάζεται το περιθώριο μιας de minimis αποζημίωσης στους πληγέντες καστανοπαραγωγούς.

“Ευχαριστούμε τον Υπουργό κ. Βορίδη, την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων) και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Λυκουρέντζο, για την σημερινή ουσιαστική συζήτηση σε ένα από τα φλέγοντα αγροτικά ζητήματα της περιοχής μας”, αναφέρει στην ανάρτηση του ο δήμαρχος Δίου Ολύμπου Βαγγέλης Γερολιόλιος.