Νοσοκομείο Κατερίνης: Αναστέλλονται οφθαλμολογικό, ΩΡΛ, δερματολογικό, παθολογικό, γαστρεντερολογικό, ουρολογικό, πλην των επειγόντων και ογκολογικών περιστατικών και οδοντιατρικό – Αναστέλλονται κατά 80% προγραμματισμένα χειρουργεία, μείωση ραντεβού κατά 50% στα εξωτερικά ιατρεία

Κοινωνία Πολιτική

Λόγω σοβαρής έξαρσης της πανδημίας και στο πλαίσιο εντατικοποίησης των μέτρων για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού και προκειμένου να προασπίσουμε τη δημόσια υγεία των κατοίκων της Π.Ε. Πιερίας και των νοσηλευόμενων ασθενών, αναστέλλονται τα κάτωθι Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία και προγραμματισμένα απογευματινά Ιατρεία από την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου:

  1. Οφθαλμολογικό
  2. ΩΡΛ
  3. Δερματολογικό
  4. Παθολογικό
  5. Γαστρεντερολογικό
  6. Ουρολογικό πλην των επειγόντων και ογκολογικών περιστατικών
  7. Οδοντιατρικό

Για τα υπόλοιπα τακτικά εξωτερικά ιατρεία και απογευματινά ιατρεία ισχύει η μείωση των ραντεβού τους κατά 50% ημερησίως. Προτεραιότητα στις επισκέψεις θα δίνεται στις περιπτώσεις μετεγχειρητικής παρακολούθησης ασθενών και παρακολούθησης ασθενών με χρόνια νοσήματα.

Επίσης, αναστέλλονται κατά 80% όλα τα προγραμματισμένα τακτικά χειρουργεία. Από τον περιορισμό εξαιρούνται οι αυστηρώς έκτακτες και επείγουσες επεμβάσεις.

Το επισκεπτήριο των ασθενών συνεχίζει να είναι υπό περιορισμό και όπου κρίνεται αναγκαίο, δύναται να υπάρχει ένας συνοδός στον οποίο θα δίνεται ειδική άδεια παραμονής.

ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η παραμονή στο νοσοκομείο συνοδών που παρουσιάζουν οποιοδήποτε σύμπτωμα λοίμωξης ανωτέρου αναπνευστικού (πυρετός, δεκατική κίνηση, βήχας, φαρυγγαλγία, ρινική καταρροή).

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση και τη συνδρομή σας στην προστασία της υγείας των ασθενών του Γ.Ν.Κατερίνης, του προσωπικού αλλά και όλων των κατοίκων του Νομού μας.

Παρακαλούμε να τηρήσετε τις οδηγίες και να συνεργαστείτε για να βοηθήσετε το ήδη επιβαρυμένο σύστημα υγείας.

                                                                                  Ο Διοικητής

                                                                                Γεώργιος Χατζηγεωργίου