Κατερίνη- Υποτονική η κίνηση σήμερα, άδεια τα εμπορικά καταστήματα, κλειστά καφέ και εστιατόρια (φωτογραφίες)

Κοινωνία Οικονομία Πολιτική

Μνήμες από το Lockdown του Μαρτίου επανήλθαν σήμερα το πρωί με την εικόνα των κεντρικών δρόμων της Κατερίνης που άλλοτε έσφυζαν από ζωή ακόμη και τις δύσκολες μέρες της πανδημίας, είτε με τη μουσική που ακουγόταν είτε με τους πελάτες άλλους προσεκτικούς και άλλους όχι.

Το κλείσιμο των καφέ και των εστιατορίων παρέσυρε και τα εμπορικά καταστήματα που ναι μεν είναι ανοιχτά, ωστόσο η κίνηση έπιασε “πάτο”. Και αν χθες, πρώτη μέρα των ενδιάμεσων φθινοπωρινών εκπτώσεων κάτι κινήθηκε, σήμερα η κατάσταση ήταν εμφανώς αλλαγμένη. Άλλωστε και η ψυχολογία ήταν διαφορετική σήμερα, με τον κόσμο να κυκλοφορεί για να κάνει μόνο τις δουλειές του και να πληρώσει τις υποχρεώσεις του. Που μυαλό για βιτρίνα, με το άγχος για το μέλλον, την αγωνία για την οικονομική κατάσταση και το κυριότερο το φόβο για την υγεία.

Η απόφαση για lockdown στις επιχειρήσεις εστίασης, όπως τονίζουν οι καταστηματάρχες, είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει τεράστια οικονομική ζημιά, στο σύνολο της εθνικής  οικονομίας, καθώς θα πληγεί σχεδόν το σύνολο της ελληνικής αγοράς.

 Η επιλογή για το κλείσιμο στην εστίαση τον Νοέμβριο γίνεται με την προσδοκία να διασωθεί τζίρος  την περίοδο των εορτών. Η διάσωση των Χριστουγέννων και συγκεκριμένα το άνοιγμα όλων των καταστημάτων είναι το στοίχημα της επόμενης περιόδου και ο στόχος της κυβέρνησης, έτσι ώστε να σημειωθεί κίνηση στην αγορά και γενικά στα καταστήματα.