Δήμος Κατερίνης: Συνεχίζονται οι εγγραφές για εξασφάλιση προϊόντων σε δικαιούχους από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες

Κοινωνία Πολιτική

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΓΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ (ΚΕΑ, ΤΕΒΑ κλπ).

Συνεχίζονται οι εγγραφές δικαιούχων για εξασφάλιση τροφίμων, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος ενίσχυσης ευπαθών κοινωνικών ομάδων που έχουν πληγεί από τις οικονομικές συνέπειες του κορωνοϊού. Πρόκειται για βασικά επισιτιστικά αγαθά που έχει ήδη αρχίσει να διανέμει ο Δήμος Κατερίνης σε οικογένειες οι οποίες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης, προβλήματα που επιδεινώθηκαν από τη συνεχιζόμενη υγειονομική κρίση.

Με συνεχείς δημόσιες ανακοινώσεις του ο Δήμος Κατερίνης συνεχίζει να καλεί όσους εμπίπτουν στους όρους του προγράμματος, να προσέλθουν στο «Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Ισότητας των Φύλων», στον 1ο όροφο του Δημαρχείου, Γραφείο 16, προκειμένου να καταθέσουν σχετικές αιτήσεις.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι λόγω των έκτακτων μέτρων που εφαρμόζονται, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνούν με τα εξής τηλέφωνα:

2351 350 565,

2351 350 566,

2351 350 569,

2351 350 438.

Όπως είναι γνωστό, η υλοποίηση του προγράμματος αυτού σχετίζεται με δωρεά του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» που παρείχε στην ΚΕΔΕ χρηματικό ποσό, ύψους 1.478.300 ευρώ, για κατανομή του σε δήμους της Χώρας. Στον Δ.Κατερίνης δόθηκε το ποσό των 10.865,78 ευρώ.

Ο Δήμος Κατερίνης από την πλευρά του, με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, αποδέχθηκε αυτή τη δωρεά και προχώρησε στις αναγκαίες διαδικασίες υλοποίησης του προγράμματος με την προμήθεια βασικών επισιτιστικών αγαθών καλύπτοντας όλο το ποσό που του έχει διατεθεί προς τον σκοπό αυτό.

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.

Τα κριτήρια για συμμετοχή στο πρόγραμμα και εξασφάλιση αυτής της βοήθειας έχουν ως εξής:

Να είναι φυσικά πρόσωπα που εντάσσονται σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και να είναι άνεργα χωρίς να επιχορηγούνται από άλλα προγράμματα (όπως ΚΕΑ και ΤΕΒΑ). Συγκεκριμένα, τα νοικοκυριά να έχουν τουλάχιστον 1 ανήλικο τέκνο όπου ο ένας γονέας θα είναι κάτοχος θεωρημένης κάρτας ανεργίας ενώ το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα δεν θα υπερβαίνει τα εξής εισοδηματικά κριτήρια:

 • Μονοπρόσωπο νοικοκυριό με ένα ανήλικο τέκνο, συνολικό ετήσιο εισόδημα 7.000,00 ευρώ.
 • Νοικοκυριό με δύο μέλη και ένα ανήλικο τέκνο, συνολικό   

     ετήσιο εισόδημα 10.000,00  ευρώ.

 • Για κάθε επιπλέον τέκνο θα προσαυξάνεται το συνολικό ετήσιο εισόδημα κατά 2.000,00 ευρώ.

Τα ενδιαφερόμενα φυσικά πρόσωπα πρέπει να προσκομίσουν στον Δήμο:

 • Θεωρημένη κάρτα ανεργίας.
 • Εκκαθαριστικό φορολογικού έτους 2019.
 • Ε1 φορολογικού έτους 2019.
 • Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

Δικαιολογητικά.

 • Αίτηση (Διατίθεται από το αρμόδιο γραφείο του Δήμου).
 • Θεωρημένη κάρτα ανεργίας.
 • Εκκαθαριστικό φορ. Έτους 2019.
 • Ε1 φορ. Έτους 2019.
 • Πιστοποιητικό οικ. κατάστασης.

Ως προς τη διανομή των τροφίμων τηρείται σειρά προτεραιότητας με βάση τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησης του δικαιούχου.