Carrot Cake
Υλικά
- Ζάχαρη καστανή 300γρ
- Αυγά 3 τμχ
- Ηλιέλαιο 300 ml
- Αλεύρι 300γρ
- 6γρ σόδα
- 8γρ μπέικιν
- 7γρ κανέλα
- 4γρ τζίντζερ
- 3γρ αλάτι
- 1γρ βανίλια
- Τριμμένα καρότα 300γρ
- Καρύδια 100γρ
Διαδικασία
- Ανακατεύουμε στο χέρι την ζάχαρη τα αυγά και το λάδι
- Ανακατεύουμε αλεύρι με μπέικιν σόδα και τα μυρωδικά
- Ρίχνω τις σκόνες στα υγρά ομογενοποιημένα και στο τέλος προσθέτω τα καρύδια και τα καρότα
- Ψήνω στους 170οC για 35’-40’
Τι θα βρείτε στο jkfoodland
- Όλες οι συνταγές που θα συναντήσετε στο εργαστήριο του Γιάννη είναι δοκιμασμένες και καταγεγραμμένες με πραγματικά στοιχεία.
- Μέσα απο το διαδικτυακό αυτό εργαστήριο θέλω να σας παρέχω την γνώση για τις πρώτες ύλες, τις τεχνικές πάνω στην ζαχαροπλαστική και την αρτοποιία, νόστιμες και εύκολες συνταγές.
- Υπάρχουν συνταγές που είδα ή διάβασα κάπου, τις δοκίμασα και σας τις παρουσιάζω. Υπάρχουν αρκετές πληροφοριακές αναρτήσεις, για πρώτες ύλες και τεχνικές.
- Θα επιχειρήσω να σας παρέχω γνώσεις και πληροφορίες για να μπορείτε να εκτιμήσετε ένα ποιοτικό και καλό γλυκό.
Yiannis Karanikos-jkfoodland
Ο Γιάννης Καρανίκος σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου Οργάνωση και Διαχείριση Αθλητισμού και εργάστηκε για αρκετά χρόνια ως αθλητικός μάνατζερ σε αθλητικούς συλλόγους και επιχειρήσεις.
Το 2016 ήρθε άρχισε η αλλαγή το χόμπι έγινε επάγγελμα. Η ζαχαροπλαστική υπερίσχυσε της μαγειρικής και έτσι ξεκίνησε σπουδές αρχικά στη σχολή La Chef Levi και στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 στην ειδικότητα της ζαχαροπλαστικής-αρτοποιίας.
Επαγγελματική εμπειρία
Εργάστηκε τα 3 τελευταία χρόνια σε βιομηχανία αρτοσκευασμάτων ζαχαροπλαστικής Zeo Bakers και στα Ζαχαροπλαστεία Χατζηφωτίου