Νόστιμο και ζουμερό κέικ καρότου – Από το εργαστήριο του Γιάννη στο JKfoodland

Κοινωνία

Carrot Cake

Υλικά

  • Ζάχαρη καστανή 300γρ
  • Αυγά 3 τμχ
  • Ηλιέλαιο 300 ml
  • Αλεύρι 300γρ
  • 6γρ  σόδα
  • 8γρ μπέικιν
  • 7γρ  κανέλα
  • 4γρ τζίντζερ
  • 3γρ αλάτι
  • 1γρ βανίλια
  • Τριμμένα  καρότα 300γρ
  • Καρύδια 100γρ

Διαδικασία

  • Ανακατεύουμε στο χέρι την ζάχαρη τα αυγά και το λάδι
  • Ανακατεύουμε αλεύρι με μπέικιν σόδα και τα μυρωδικά
  • Ρίχνω τις σκόνες στα υγρά ομογενοποιημένα και στο τέλος προσθέτω τα καρύδια και τα καρότα
  • Ψήνω στους 170οC για 35’-40’

Τι θα βρείτε στο jkfoodland

  • Όλες οι συνταγές που θα συναντήσετε στο εργαστήριο του Γιάννη είναι δοκιμασμένες και καταγεγραμμένες με πραγματικά στοιχεία. 
  • Μέσα απο το διαδικτυακό αυτό εργαστήριο θέλω να σας παρέχω την γνώση για τις πρώτες ύλες, τις τεχνικές πάνω στην ζαχαροπλαστική και την αρτοποιία, νόστιμες και εύκολες συνταγές.
  • Υπάρχουν συνταγές που είδα ή διάβασα κάπου, τις δοκίμασα και σας τις παρουσιάζω. Υπάρχουν αρκετές πληροφοριακές αναρτήσεις, για πρώτες ύλες και τεχνικές. 
  • Θα επιχειρήσω να σας παρέχω γνώσεις και πληροφορίες για να μπορείτε  να εκτιμήσετε ένα ποιοτικό και καλό γλυκό.

Yiannis Karanikos-jkfoodland

Ο Γιάννης Καρανίκος σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου Οργάνωση και Διαχείριση Αθλητισμού και εργάστηκε για αρκετά χρόνια ως αθλητικός μάνατζερ σε αθλητικούς συλλόγους και επιχειρήσεις.

Το 2016 ήρθε άρχισε η αλλαγή το χόμπι έγινε επάγγελμα. Η ζαχαροπλαστική υπερίσχυσε της μαγειρικής και έτσι ξεκίνησε σπουδές αρχικά στη σχολή La Chef Levi και στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 στην ειδικότητα της ζαχαροπλαστικής-αρτοποιίας.

Επαγγελματική εμπειρία

Εργάστηκε τα 3 τελευταία χρόνια σε βιομηχανία αρτοσκευασμάτων ζαχαροπλαστικής Zeo Bakers και στα Ζαχαροπλαστεία Χατζηφωτίου