Μ. Βορίδης από την Πιερία: «Ο λαός έχει πάρει τις αποφάσεις του – η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι στρατηγική

Πολιτική

Στην τελική ευθεία για  τις εκλογές,  οι βουλευτές και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας τίθενται πλέον σε θέση εκλογικής μάχης ενόψει της κάλπης της 26ης Μαΐου. Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Πιερίας Ιωάννης Κουρινιώτης καλωσόρισε τον κ. Βορίδη και τον ευχαρίστησε για την παρουσία του στην Πιερία. Όπως ανέφερε ο τομεάρχης του κόμματος στην Πιερία κ. Λευτέρης Κλώνος Στο πλαίσιο της δράσης που ανακοινώθηκε «26 Μαΐου: Συντονισμένα «Για τη νίκη», κλιμάκια του κόμματος, αποτελούμενα από βουλευτές, υποψηφίους ευρωβουλευτές, μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, Γραμματείς, Αναπληρωτές Γραμματείς και τοπικά στελέχη περιοδεύουν  σε όλη την Ελλάδα με στόχο να γνωρίσουν οι πολίτες σε λεπτομέρεια το κυβερνητικό σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας.

Η επίσκεψη στην Πιερία

Στο πλαίσιο αυτό την Πιερία επισκέφτηκε χθες ο Βουλευτής Αττικής κ. Μάκης Βορίδης.  Ο  κ. Βορίδης επισκέφτηκε  την Κάτω Μηλιά, τη Ρητίνη, τη Καλλιθέα, ενώ είχε  συνάντηση με κομματικά στελέχη στα γραφεία της ΝΟ.Δ.Ε. Πιερίας στην Κατερίνη, χθες το απόγευμα. «Ως μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ημέρα χαρακτήρισε τις επισκέψεις που έκανε ο βουλευτής Αττικής καθώς όπως είπε οι πολίτες έχουν την προσδοκία και τη προσμονή για την αλλαγή της κυβέρνησης.

Ο κ. Βορίδης

Ο λαός απέκτησε μια εμπειρία του τι είναι τελικά η Αριστερά και υπάρχει μια αγωνία να έλθει η ώρα των εκλογών. Ο ΣΥΡΙΖΑ όπως είπε ο κ. Βορίδης, εγκλωβίστηκε σε μια τακτική με την οποία εξελέγη, όπως η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, οι αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις και όλα αυτά ακούστηκαν συμπαθητικά  στα αυτιά των πολιτών. Δίπλα  σε αυτά όμως όπως, είπε, έλεγαν και άλλα, πως δεν τους ενδιαφέρει πως θα λυθεί το Σκοπιανό ακόμη και Μακεδονία να ονομαστεί,  να γίνει διαχωρισμός κράτους  και Εκκλησίας, ότι δεν τους  ενδιαφέρει να ανασχέσουν την λαθρομετανάστευση αλλά αντίθετα οι λαοί να μεταφέρονται ελεύθερα. Και από αυτά που έλεγαν πιο χαμηλόφωνα τα κάνανε  όλα, ενώ αυτά που έλεγαν πρώτα και τα φώναζαν για τα οποία τους ψήφισε ο λαός δεν έκαναν τίποτα. Τώρα, επεσήμανε ο κ. Βορίδης, οι πολίτες περιμένουν τις εκλογές για να τους το ανταποδώσουν.

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές

Αναφερόμενος αυτοδιοικητικές εκλογές πρώτου και δευτέρου βαθμού, ο Βουλευτής Αττικής, σημείωσε ότι οι περιφερειακές εκλογές  έχουν πολιτικό χαρακτήρα επειδή ο περιφέρειες θα αποτελούν το βασικό μοχλό ανάπτυξης και θα παίζουν κεντρικό ρόλο στην αναπτυξιακή πολιτική. Άρα λοιπόν, τόνισε ο κ. Βορίδης, ο αυριανός πρωθυπουργός Κυριάκος  Μητσοτάκης θα πρέπει  να έχει μαζί του περιφερειάρχες που μοιράζονται τους ίδιους τρόπους και αντιλήψεις για το πως αντιλαμβάνονται την ανάπτυξη.

Ο κ. Βορίδης έκανε λόγο για μεγάλη νίκη του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα στην Κεντρική Μακεδονία, και πρόσθεσε ότι τους ενδιαφέρει οι εκλογές να βγάλουν νεοδημοκράτες δημάρχους.

Η «κατάπτυστη» Συμφωνία των Πρεσπών

Τέλος, σχολιάζοντας μεταξύ άλλων την Συμφωνία των Πρεσπών την χαρακτήρισε «κατάπτυστη» με τις δραματικές συνέπειες και μια βαθιά προσβολή της εθνικής συνείδησης  υπογραμμίζοντας πως η Νέα Δημοκρατία δημιουργεί ένα μέτωπο απέναντι στον λαϊκισμό, δηλαδή σε αυτούς που κοροϊδεύουν τις αγωνίες και τους προβληματισμούς των πολιτών.