Σπύρος Κουλκουδίνας : «Να βελτιωθούν οι υποδομές προσβασιμότητας για τα άτομα με αναπηρία στο Τμήμα Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας, που εδρεύει στην Κατερίνη»

Πολιτική

Με κοινοβουλευτική του παρέμβαση στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, ο Βουλευτής Πιερίας κ.Σπύρος Κουλκουδίνας ζητά την ενεργοποίηση της ΚΤΥΠ Α.Ε, προκειμένου να βελτιωθεί η προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας του Διεθνούς Πανεπιστημίου, που εδρεύει στην Κατερίνη.

Ο κ.Κουλκουδίνας αναφέρει ότι υπάρχουν προβλήματα προσβασιμότητας που είναι πλέον ορατά, αφού στο τρέχον ακαδημαϊκό έτος εισήχθη στο τμήμα φοιτητής ο οποίος χρησιμοποιεί αναπηρικό αμαξίδιο, γεγονός που δεν του επιτρέπει να παρακολουθεί όλα τα μαθήματα και κυρίως τα Εργαστηριακά μαθήματα του εξαμήνου, τα οποία πραγματοποιούνται αποκλειστικά σε αίθουσες του 1ου ορόφου, στις οποίες δεν υπάρχει πρόσβαση για τα άτομα με αναπηρία.

«Η  ισότιμη αντιμετώπιση των ατόμων με αναπηρία στην ανώτατη εκπαίδευση και η βελτίωση της προσβασιμότητας τους στους χώρους εκπαίδευσης, αποτελεί ζήτημα άμεσης προτεραιότητας» τονίζει ο Σπύρος Κουλκουδίνας που επικαλείται και τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Εθνική Αρχή Προσβασιμότητας προς αυτή την κατεύθυνση.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της νέας κοινοβουλευτικής πρωτοβουλίας του κ.Κουλκουδίνα:

                                    Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

κ.ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ Χρήστο

ΘΕΜΑ: «Βελτίωση των υποδομών προσβασιμότητας για τα άτομα με αναπηρία στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας, που εδρεύει στην Κατερίνη»

Κύριε Υπουργέ,

Η ισότιμη αντιμετώπιση των ατόμων με αναπηρία στην ανώτατη εκπαίδευση και η βελτίωση της προσβασιμότητας τους στους χώρους εκπαίδευσης , αποτελεί ζήτημα άμεσης προτεραιότητας.

Η Εθνική Αρχή Προσβασιμότητας έχει προχωρήσει στην ανάληψη σχετικής πρωτοβουλίας για την εξέταση ζητημάτων σχετικά με την ισότιμη πρόσβαση των φοιτητών με αναπηρία στην Ανώτατη Εκπαίδευση, σε εναρμόνιση με τις πρόνοιες της Διεθνούς Σύμβασης για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία και σε συνδυασμό με το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα άτομα με αναπηρία.

Ιδιαίτερα στις δομές της ανώτατης εκπαίδευσης στην Ελληνική Περιφέρεια πρέπει να καταγραφούν και να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα προσβασιμότητας.

Στο Τμήμα Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας, που εδρεύει στην Κατερίνη, υπάρχουν προβλήματα προσβασιμότητας που είναι πλέον ορατά, αφού στο τρέχον ακαδημαϊκό έτος εισήχθη στο τμήμα φοιτητής ο οποίος χρησιμοποιεί αναπηρικό αμαξίδιο, γεγονός που δεν του επιτρέπει να παρακολουθεί όλα τα μαθήματα και κυρίως τα Εργαστηριακά μαθήματα του εξαμήνου, τα οποία πραγματοποιούνται αποκλειστικά σε αίθουσες του 1ου ορόφου, προς τις οποίες δεν υπάρχει πρόσβαση για τα άτομα με αναπηρία.

Είναι σαφές ότι απαιτούνται άμεσες ενέργειες και κινήσεις προκειμένου να βελτιωθεί η προσβασιμότητα στο συγκεκριμένο χώρο με την ανάπτυξη και δημιουργία συγκεκριμένης υλικοτεχνικής υποδομής.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο αρμόδιος  Υπουργός:

1.Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί, μέσω της ΚΤΥΠ Α.Ε,  για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία στο Τμήμα Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδας, που εδρεύει στην Κατερίνη.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Σπυρίδων Κουλκουδίνας

Βουλευτής Πιερίας