«Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς»- Φωταγώγηση Εμβληματικών Σημείων από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Πασχόντων από Καρδιοπάθειες

Κοινωνία Υγεία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 29 Σεπτεμβρίου, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Πασχόντων από Καρδιοπάθειες ανέλαβε την πρωτοβουλία να φωταγωγήσει τρία εμβληματικά σημεία ενδιαφέροντος της Ελλάδας: τη Βουλή των Ελλήνων, τον κορυφαίο δημοκρατικό θεσμό της χώρας, τις Ομπρέλες Ζογγολόπουλου στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης και το σιντριβάνι στην πλατεία Ομονοίας.

Η Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς αποτελεί μια παγκόσμια εκστρατεία που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τα καρδιαγγειακά νοσήματα, τα οποία παραμένουν η πρώτη αιτία θανάτου παγκοσμίως. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, εκατομμύρια άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο εξαιτίας αυτών των παθήσεων, γεγονός που καθιστά κρίσιμη την ανάγκη ενημέρωσης για τα προληπτικά μέτρα και τους τρόπους διαχείρισης του καρδιαγγειακού κινδύνου.

Η φωταγώγηση αυτών των σημείων στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη αποτέλεσε ένα ισχυρό και συμβολικό μήνυμα συμπαράστασης προς όλους τους ασθενείς με καρδιοπάθειες, αλλά και ένα κάλεσμα για δράση. Το μήνυμα ήταν σαφές: με την ενημέρωση, την πρόληψη και την έγκαιρη παρέμβαση, οι καρδιαγγειακές παθήσεις μπορούν να προληφθούν και να αντιμετωπιστούν.

Ο φωτισμός, σε αποχρώσεις που αντιπροσωπεύουν τον αγώνα κατά των καρδιαγγειακών παθήσεων, προκάλεσε το ενδιαφέρον του κοινού και τόνισε τη σημασία της ατομικής και συλλογικής προσπάθειας για την καταπολέμηση αυτών των ασθενειών. Η ενέργεια αυτή αποτελεί μέρος των ευρύτερων δράσεων του Πανελληνίου Συνδέσμου Πασχόντων από Καρδιοπάθειες, ο οποίος εργάζεται αδιάκοπα για την ευαισθητοποίηση του κοινού, τη στήριξη των ασθενών και την προώθηση της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης.

Ταυτόχρονα, η πρωτοβουλία αυτή υπογραμμίζει την ανάγκη έμπρακτης υποστήριξης των ασθενών με καρδιοπάθειες, δεδομένου ότι τα καρδιαγγειακά νοσήματα αποτελούν μια σοβαρή πρόκληση για τη δημόσια υγεία με βαθιές κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις.

Η δράση του Συνδέσμου αναδεικνύει την επιτακτική ανάγκη για συνεργασία ανάμεσα στην πολιτεία, τους επαγγελματίες υγείας και το ευρύ κοινό, ώστε να μειωθεί το φορτίο αυτών των παθήσεων στη χώρα μας.

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Καρδιάς, ο Σύνδεσμος καλεί όλους τους πολίτες να υιοθετήσουν έναν υγιεινό τρόπο ζωής, που περιλαμβάνει τη σωστή διατροφή, την τακτική σωματική άσκηση και την αποφυγή του καπνίσματος, για να προστατεύσουν την καρδιά τους και να συμβάλλουν στη βελτίωση της συνολικής τους υγείας.

Λίγα Λόγια για τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Πασχόντων από Καρδιοπάθειες:


Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΑΣΧΟΝΤΩΝ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΕΙΕΣ ιδρύθηκε το 2022 και εκπροσωπεί θεσμικά και σε πανελλαδικό επίπεδο το σύνολο των πασχόντων από καρδιαγγειακά νοσήματα, μία κατηγορία η οποία περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό υπο-ομάδων.        

Αποτελεί ενεργό  μέλος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Σπανίων Παθήσεων – Νοσημάτων, του Global Heart Hub, του World Heart Federation, του Global ARCH, της EURORDIS, του NCD Alliance, του Mended Hearts Europe, του World Patients’ Alliance, του Childrens’ Heart Link κ.ά.