Αγιασμός στη Σχολή Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους

Κοινωνία

Με τον καθιερωμένο Αγιασμό που τέλεσε το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος  κ. Γεώργιος, ξεκίνησαν τα μαθήματα Βυζαντινής Μουσικής και των Παραδοσιακών Οργάνων στον ανακαινισμένο χώρο της Σχολής Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς μας Μητροπόλεως «Ο Όσιος Διονύσιος ο εν Ολύμπω».

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος μίλησε στους Καθηγητές και στους Σπουδαστές και αναφέρθηκε στην συμμετοχή των σπουδαστών στις Λατρευτικές Εκδηλώσεις της τοπικής Εκκλησίας καθώς και στην παρουσία των Μουσικών Συνόλων σε καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, όχι μόνο στην Κατερίνη, αλλά και σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και των Βαλκανικών χωρών.

Ο Διευθυντής της Σχολής κ. Δημήτρης Μανούσης στον χαιρετισμό του έδωσε έμφαση στον ολιστικό τρόπο διδασκαλίας καθώς και την σημασία παρακολούθησης των υποχρεωτικών μαθημάτων. Στο τέλος, επιδόθηκαν τα πρώτα Πτυχία Παραδοσιακών Οργάνων και Δημοτικού Τραγουδιού, καθώς και τα Διπλώματα της Βυζαντινής Μουσικής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής και Παραδοσιακών Οργάνων «Ο Όσιος Διονύσιος ο εν Ολύμπω» χορηγεί αναγνωρισμένους τίτλους σπουδών στο Δημοτικό Τραγούδι και στα Παραδοσιακά Όργανα, μετά από έναν ολοκληρωμένο κύκλο σπουδών.