From California to Mt. Olympus: Μια μέρα στον Όλυμπο για την Πρεσβεία των Η.Π.Α. με ­τον οργανισμό Ecogenia

Περιβάλλον

Στους πρόποδες του Ολύμπου στο Λιτόχωρο Πιερίας βρέθηκαν εκπρόσωποι της Αμερικανικής Πρεσβείας και του Γενικού Προξενείου των Η.Π.Α. στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 29 Ιουνίου, στο πλαίσιο επίσκεψης και ενημέρωσης σχετικά με τις εργασίες πεδίου που εκτελεί ο οργανισμός Ecogenia σε συνεργασία με το Σώμα Περιβαλλοντικής Διατήρησης της Καλιφόρνιας (California Conservation Corps) στο Εθνικό Πάρκο Ολύμπου.

Η Επιτετραμμένη στην Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα Maria Olson και ο Γενικός Πρόξενος των Η.Π.Α.  στη Θεσσαλονίκη Jerry Ismail συνομίλησαν με τα Μέλη Ομάδας της Ecogenia και του CCC για την πρόοδο του προγράμματος ανταλλαγής τεχνογνωσίας “From California to Mt. Olympus”, το οποίο λαμβάνει χώρα με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α. με σκοπό την ενίσχυση της τοπικής κλιματικής ανθεκτικότητας.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να δουν στην πράξη τις εργασίες καθαρισμού μονοπατιών από καύσιμη ύλη και δημιουργίας αντιπυρικών ζωνών που εκτελεί η Ecogenia στο πεδίο, στην περιοχή του Ολύμπου, με την καθοδήγηση και τεχνογνωσία του CCC και την εποπτεία της Υπηρεσίας Δασών Πιερίας. Επίσης, πραγματοποίησαν μικρή πεζοπορία στα μονοπάτια που έχει συντηρήσει η Ecogenia στo πλαίσιo του προγράμματος κοινωνικής υπηρεσίας που υλοποιείται στην περιοχή, προχωρώντας σε καταγραφή της  χλωρίδας και πανίδας της περιοχής στην εφαρμογή iNaturalist, ένα επιπρόσθετο έργο επιστήμης των πολιτών που έχει αναλάβει ο οργανισμός.

Το πρόγραμμα “From California to Mt. Olympus” πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Ελλάδα, με στόχο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και την ενσωμάτωση των βέλτιστων πρακτικών από το CCC σχετικά με τον οικοτουρισμό και τη διαχείριση φυσικών καταστροφών για την ενίσχυση της τοπικής ανθεκτικότητας. Μέσω αυτού του έργου, το οποίο ολοκληρώνεται στις 5 Ιουλίου, θα κατανοηθεί ο καλύτερος τρόπος κλιμάκωσης του προγράμματος κοινωνικής υπηρεσίας σε ολόκληρη τη χώρα. Ο απώτερος σκοπός των συμμετεχόντων είναι να ηγηθούν μελλοντικά σε νευραλγικές εργασίες κατασκευής μονοπατιών και μείωσης της καύσιμης ύλης.

U.S. Embassy Facebook Post για περισσότερες πληροφορίες: https://www.facebook.com/share/p/Aj6XhaDZcwynhi8p/

Σχετικά με την Ecogenia:

Η Ecogenia είναι ο πρώτος μη κερδοσκοπικός οργανισμός στην Ελλάδα που προωθεί τη βιωσιμότητα μέσω ευκαιριών απασχόλησης για νέους, προγράμματα ενεργού συμμετοχής των πολιτών και ευκαιρίες επαγγελματικής κατάρτισης. Μέσω του μοντέλου της “κοινωνικής υπηρεσίας”, η Ecogenia συνδέει την νεολαία της Ελλάδας με τοπικές κοινότητες, προωθώντας τη δημιουργία και υιοθέτηση βιώσιμων λύσεων σε περιβαλλοντικές και κοινωνικές προκλήσεις.

Περισσότερα για τις δράσεις της Ecogenia

Facebook Instagram LinkedIn www.ecogenia.org