Με κατάθεση του Δημάρχου Ι. Ντούμου παραμένουν στο Δήμο Κατερίνης οι 26 συμβασιούχοι στην υπηρεσία καθαριότητας

Κοινωνία

Ο Δήμαρχος επιβεβαίωσε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Κατερίνης ότι οι 26 υπάλληλοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες

Καταλυτική αποδείχθηκε η παρουσία και η κατάθεση του Δημάρχου Κατερίνης, Ιωάννη Ντούμου, στη χορήγηση της προσωρινής διαταγής του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κατερίνης, χτες, Πέμπτη 27/6/2024, για συνέχιση παροχής υπηρεσιών των 26 συμβασιούχων προς την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου, ύστερα από συζήτηση αιτήματος ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει.

Κατά τη διάρκεια της σχετικής ακροαματικής διαδικασίας, ο κ. Ντούμος, κατέθεσε ενώπιον του Δικαστηρίου ότι η παρουσία τους είναι απολύτως απαραίτητη στη λειτουργία του Δήμου αφού όντως καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, σύμφωνα με το αίτημά τους.

Το Δικαστήριο εξέδωσε θετική απόφαση, χορηγώντας έτσι προσωρινή διαταγή με την οποία καλείται ο Δήμος να δεχθεί τις υπηρεσίες των 26 συμβασιούχων μέχρι την τελική εκδίκαση της υπόθεσης που ορίστηκε να πραγματοποιηθεί στις 17 Οκτωβρίου 2024.

Μετά το πέρας της ακροαματικής διαδικασίας και ύστερα από τη θετική απόφαση που έλαβε το Μονομελές Πρωτοδικείο Κατερίνης, ο Δήμαρχος, Ιωάννης Ντούμος, δήλωσε: «Είναι μία νίκη των 26 εργαζομένων αλλά και μία νίκη του δήμου μας που σε μία δύσκολη χρονική στιγμή κινδύνευσε να στερηθεί τις πολύτιμες υπηρεσίες τους.  Όπως είναι γνωστό, ήμουν και προεκλογικά από την πρώτη στιγμή, στο πλευρό αυτών των 26 συνδημοτών μας. Το ίδιο κάνω και τώρα ως εκλεγμένος Δήμαρχος. Δηλώνω ότι θα συνεχίσω να βρίσκομαι δίπλα τους, στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματά τους. Αυτή είναι και η απάντηση σε όσους, ελαφρά τη καρδία, μας κατηγόρησαν, μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ότι δήθεν δεν ενδιαφερόμαστε για τους συμβασιούχους του δήμου. Δεν μας ενδιαφέρουν οι εντυπώσεις αλλά η ουσία».