Φ. Μπαραλιάκος: Στην Βουλή η στήριξη των κερασοπαραγωγών της Πιερίας

Αγροτικά

Αναφορές προς την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κατέθεσε στα πλαίσια του Κοινοβουλευτικού ελέγχου ο Βουλευτής Πιερίας, Φώντας Μπαραλιάκος, με  θέμα την οικονομική στήριξη των κερασοπαραγωγών της Δημοτικής κοινότητας του Κολινδρού αλλά και της Ράχης της Τ.Κ Λόφου. 

Στα κείμενα των αναφορών ο κ. Μπαραλιάκος επισημαίνει την ανάγκη  διερεύνησης, εκ μέρους του Υπουργείου, της δυνατότητας οικονομικής ενίσχυσης των κερασοπαραγωγών τόσο του Κολινδρού όσο και της Ράχης και  του Λόφου, λόγω των προβλημάτων που προέκυψαν εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών κατά την περίοδο της ανθοφορίας, καρπόδεσης και συγκομιδής σε οπωροφόρα δέντρα και κυρίως στις κερασιές.

Η καλλιέργεια του κερασιού αποτελεί δυναμική καλλιέργεια για την Πιερία και ιδιαίτερα για τον οικισμό Ράχης της Τ.Κ. Λόφου αλλά και τον δήμο Πύδνας – Κολινδρού και ιδιαίτερα την κοινότητα Κολινδρού.

Υιοθέτηση δέσμης μέτρων θα αποτελέσει σοβαρή οικονομική ανακούφιση των συγκεκριμένων γεωργικών ομάδων, σημειώνει ο Βουλευτής Πιερίας, και θα δώσει εκ νέου ώθηση στην καλλιέργεια του κερασιού, βασική πηγή εισοδήματος στις συγκεκριμένες περιοχές αλλά και εξαγώγιμου προϊόντος με σημαντική ανοδική τάση στις διεθνείς αγορές.

Για το εν λόγω πρόβλημα ο κ. Μπαραλιάκος ενημερώθηκε με επιστολές που έλαβε από τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Κολινδρού κ. Αντώνη Πλιάμη καθώς και από τον Πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ράχης « Ο Άγιος Λουκάς», τις  οποίες και επισυνάπτει στις  αναφορές του. 

Για τους λόγους, που αναλυτικώς εκτίθενται στα επιστολικά  κείμενα, υπογραμμίζει ο κ. Μπαραλιάκος αποτελεί προτεραιότητα να ενισχυθούν οικονομικά και να αποζημιωθούν με γενναίο τρόπο οι κερασοπαραγωγοί για την καλλιεργητική χρονιά του 2024, η οποία δέχτηκε ισχυρό πλήγμα στην συγκομιδή με απογοητευτικά αποτελέσματα.