Συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας με κλιμάκιο του Υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Θεσσαλονίκης στην Π.Ε. Πιερίας

Αγροτικά

Την Τετάρτη, 5 Ιουνίου 2024, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κα Σοφία Μαυρίδου, δέχθηκε στο γραφείο της στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας κλιμάκιο του Περιφερειακού Υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα στη συνάντηση παρευρέθηκαν η προϊσταμένη του Υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ Θεσσαλονίκης, κα Ευαγγελία Λαχουρά, η τμηματάρχης, κα Ελισάβετ Τασούλη και η επόπτρια με τομέα ευθύνης την περιφερειακή ενότητα Πιερίας, κα Κατερίνα Αποστολίδου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν τις ζημιές που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων μηνών σε διάφορες περιοχές της περιφερειακής μας ενότητας. Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας ενημερώθηκε από το κλιμάκιο του ΕΛΓΑ σχετικά με την πορεία των αποζημιώσεων των αγροτών, αλλά και σχετικά με τις εκτιμήσεις που έχουν ήδη περαιωθεί και αφορούν στις ζημιές που προκλήθηκαν από τα πλημμυρικά φαινόμενα και τις ανεμοθύελλες του Μαρτίου στο Δήμο Δίου-Ολύμπου με εκκρεμότητα τα σιτηρά των οποίων οι εκτιμήσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν την ερχόμενη εβδομάδα. Επιπλέον, η κα Λαχουρά επεσήμανε, πως “έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι εκτιμήσεις των κερασιών στον Κολινδρό από τις ζημιές που προκλήθηκαν από τις έντονες βροχοπτώσεις του Μαΐου, ενώ οι εκτιμήσεις των κερασιών στο Λόφο και τη Ράχη αναμένεται να ολοκληρωθούν την ερχόμενη εβδομάδα. Σε κάθε περίπτωση όλες οι εκτιμήσεις θα έχουν περαιωθεί μέχρι μέσα Ιουνίου, εκτός από τα ακτινίδια και τα αμύγδαλα, στα οποία οι εκτιμήσεις πραγματοποιούνται κοντά στη συγκομιδή”.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας να επισημαίνει την αγαστή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και του Υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ Θεσσαλονίκης, καθώς όποτε έχει ζητηθεί η συνδρομή των αρμοδίων υπηρεσιών του ΕΛΓΑ πάντοτε υπάρχει θετική ανταπόκριση με άμεσες ενέργειες προς όφελος των αγροτών της Πιερίας.