Παρουσίαση προγράμματος Φεστιβάλ Ολύμπου: Χαιρετισμοί ανάλογα με τις χρηματοδοτήσεις, τα κονδύλια που δεν ειπώθηκαν – “Τα πήρε” ο Μπαραλιάκος και τα είπε έξω από τα δόντια! – Δείτε το βίντεο

Μυστικά με την Έυη Πολιτισμός

Πολλά και περίεργα είδαμε στην εκδήλωση της παρουσίασης του προγράμματος του 53ου Φεστιβάλ Ολύμπου χθες το απόγευμα στο Κέντρο Τεχνών “Εννέα Μούσες” ή οπως πολλοί το ξέρουν ως Τσαλοπούλειο. Καταρχάς ο συντονιστής της εκδήλωσης και μέλος του ΔΣ του ΟΡΦΕΟ Περικλής Χατζηγιάννης μετά την σύντομη και περιεκτική εισαγωγή του μας διευκρίνισε ότι η σειρά των χαιρετισμών της εκδήλωσης από τους εκπροσώπους των φορέων, της πολιτείας κτλ θα γίνει σύμφωνα με την οικονομική βοήθεια που έχει παράσχει ο καθένας στο Φεστιβάλ!

Στην συνέχεια ο πρόεδρος του ΟΡΦΕΟ Γ.Παπαχρήστου αφού περιέγραψε το σκεπτικό του φετινού προγράμματος, ευχαρίστησε χορηγούς, εθελοντές και υποστηρικτές του Φεστιβάλ “ξεχνώντας” όμως να αναφερθεί στην πολύτιμη βοήθεια της πολιτείας που φέτος ήταν πραγματικά γενναία.

Αμέσως μετά όπως σας έγραψα ακολούθησαν οι χαιρετισμοί ανάλογα με τα χρηματικά ποσά που προσέφερε ο φορέας που εκπροσωπούσαν στην φετινή διοργάνωση δηλαδή Αντιπεριφέρεια, Επιμελητήριο, ΠΟΤΑΠ, Δήμος Κατερίνης, Δήμος Δίου Ολύμπου.

Για το τέλος άφησαν τον μοναδικό Βουλευτή που παραβρέθηκε (όπως το συνηθίζει εδώ και πολλά χρόνια λόγω της ιδιαίτερης αγάπης προς τον θεσμό του Φεστιβάλ) τον Φ. Μπαραλιάκο. Ο κ.Μπαραλιάκος αφού ανέδειξε την σπουδαιότητα του Φεστιβάλ Ολύμπου για την Πιερία, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο ποσό των 171.000€ του Ταμείου Ανάκαμψης για εργασίες συντήρησης και ανακατασκευής του Αρχαιολογικού Θεάτρου του Δίου όπου γίνονται το 90% των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ, αφήνοντας σαφείς αιχμές προς τον πρόεδρο του ΟΡΦΕΟ για εσκεμμένες παραλείψεις.

«Να τα λέμε και αυτά» είπε χαρακτηριστικά στο τέλος του χαιρετισμού του απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΟΡΦΕΟ ο κ.Μπαραλιάκος, ευχόμενος καλή επιτυχία στο 53ο Φεστιβάλ Ολύμπου.

Υ.Γ.1 Να μην ξεχάσω και την ένταξη του Φεστιβάλ Ολύμπου στην ανώτατη κλίματα επιχορήγησης των Πολυθεματικών Φεστιβάλ με 12.500€ μέσω του Μητρώου Πολιτιστικών Φορέων του υπουργείου Πολιτισμού με στόχο την υποστήριξη του έργου των πολιτιστικών φορέων.

Υ.Γ.2 Φαντάζομαι ότι αυτές οι χρηματοδοτήσεις που είπε ο Μπαραλιάκος είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας και όχι της διοίκησης ή των συνδιοργανωτών!

Υ.Γ 3. Θα ήθελα μια συνέντευξη τύπου για τα οικονομικά. Ποιος έδωσε, πόσα έδωσε και που θα αξιοποιηθούν.

Υ.Γ 4. Δεν σχολιάζω καν τις 30 φορές (υπερβολή το παραδέχομαι) που ειπώθηκε ότι το φεστιβάλ θα παίξει στα πανελλήνια τηλεοπτικά κανάλια. Νομίζω 7 χιλιάρικα με ΦΠΑ από το Επιμελητήριο τα χρήματα για να παίξει σε ΕΤ1 και ΣΚΑΙ. Εμείς τα τοπικά (κανονικά) Μέσα Ενημέρωσης φυσικά είμαστε χορηγοί! Δηλαδή τζάμπα. Αλλά αφού θα παίξουν στα πανελλαδικά οκ!

Εύη Μιχωλού