Σε πλήρη εξέλιξη οι προγραμματισμένες ασφαλτοστρώσεις από τον Δήμο Κατερίνης

Κοινωνία

Αυτοψία Δημάρχου Ι. Ντούμου στις ασφαλτοστρώσεις της επέκτασης Πολεοδομικής Ενότητας Σιδ. Σταθμού

Με στόχο ένα σύγχρονο και φιλικό για κατοίκους και επισκέπτες οδικό δίκτυο, σε πλήρη εξέλιξη είναι οι ασφαλτοστρώσεις από τον Δήμο Κατερίνης. Σήμερα, Τρίτη 18/06, ασφαλτοστρώθηκε τμήμα της οδού Αγίου Νεκταρίου (700 μ.),στην επέκταση της Πολεοδομικής Ενότητας Σιδηροδρομικού Σταθμού. 

Ο Δήμαρχος Κατερίνης, Ιωάννης Ντούμος, συνοδευόμενος από τον ειδικό συνεργάτη, Δημήτρη Ντούρο, τον Διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας, Γεώργιο Παλαιοσελίτη, τον προϊστάμενο του Τμήματος Κατασκευής Έργων, Δημήτρη Γκαβαρδίνα, την επιβλέπουσα μηχανικό, Αγάπη Πεταλίδου πραγματοποίησε επιτόπια αυτοψία ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο των εργασιών και στο συγκεκριμένο σημείο των ασφαλτοστρώσεων.

Το έργο, προϋπολογισμού 3.105.000 αφορά «Αναπλάσεις Υφιστάμενων Οδών με έργα υποδομής στις επεκτάσεις των πολεοδομικών ενοτήτων της Τ.Κ. Κατερίνης (ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ – ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΩΝ-ΒΑΤΑΝ – ΚΑΠΝΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ – ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ)».

«Βελτιώνουμε το οδικό δίκτυο, στα σημεία όπου ολοκληρώθηκαν οι υποδομές (οπτικές ίνες, φυσικό αέριο κ.ά.). Τα έργα θα συνεχίζονται βάσει προγραμματισμού, ομαλοποιώντας την κίνηση των οχημάτων και την κυκλοφοριακή ασφάλεια των πεζών» σημειώνει σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Κατερίνης, Ιωάννης Ντούμος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν λίγες ημέρες ολοκληρώθηκε στην ίδια πολεοδομική ενότητα η ασφαλτόστρωση της οδού, Αποστόλου Παύλου (μήκους 400 μ.).

Η ταυτότητα των εργασιών

Οι εργασίες επικεντρώνονται κυρίως σε ασφαλτοστρώσεις ήδη χαλικοστρωμένων οδών, αποκαταστάσεις ήδη ασφαλτοστρωμένων οδών, κατασκευή πεζοδρομίων σε οδούς που απαιτείται, ανακατασκευή υφιστάμενων πεζοδρομίων, τοποθέτηση ηλεκτροφωτισμού και φύτευση.

Η χρηματοδότηση του έργου γίνεται από Τακτικές Εισφορές σε χρήμα των σχετικών Πολεοδομικών Ενοτήτων Κατερίνης.