Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης & Μουσείο Logic προβάλλουν την επιστήμη της τέχνης

Πολιτισμός

Μελωδικές πενιές από μπουζούκι, με τη συνοδεία κιθάρας, απόλαυσαν, το απόγευμα της Κυριακής (16/06), δημότες της πόλης οι οποίοι παρακολούθησαν πρόγραμμα που παρουσίασε το Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης σε συνδιοργάνωση με το Μουσείο Logic Επιστήμης και Τεχνολογίας του Τμήματος Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλία του Προέδρου του Τμήματος Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας, Καθηγητή Δημήτρη Τριανταφύλλου, και ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός της Διευθύντριας του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης, Μπέττυς Τσομίδου. Αμέσως μετά, παρουσιάστηκαν στοιχεία της «επιστήμης του ήχου» από τον Φυσικό και Υπεύθυνο εκπαιδευτικών προγραμμάτων Μουσείου Logic, Χρήστο Πετούση, ο οποίος προσέγγισε την μουσική τέχνη μέσα από την επιστήμη.

Σε σημαντικά στοιχεία «για την εξέλιξη της διδασκαλίας του μπουζουκιού» αναφέρθηκε ο Καθηγητής, Παναγιώτης Λυμπανοβνός, ο οποίος, στη συνέχεια, συνόδευσε, με την κιθάρα του, τους τρεις τελειόφοιτους σπουδαστές του τμήματος Μπουζουκιού, Βικέντιο Σότο Γκονζάλες, Χάρη Φελεκίδη και Στέλιο Γεωργούση, οι οποίοι παρουσίασαν μέρος των πτυχιακών τους προγραμμάτων, με αναφορές στο ιστορικό και κοινωνικό πλαίσιο της Λαϊκής Αστικής Ελληνικής Μουσικής.

Τόσο οι αναφορές γύρω από την «επιστήμη του ήχου» όσο και το μουσικό μέρος της εκδήλωσης καταχειροκροτήθηκαν από τους παρευρισκόμενους οι οποίοι, πριν και μετά την παρουσίαση, είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στα εκθέματα του μουσείου Logic που περιλάμβαναν παλιές και ιστορικές συσκευές τηλεόρασης, ραδιοφώνου, τηλεφώνων, κινητών συσκευών, φωτογραφικών μηχανών, κινηματογραφικών μηχανών, πολυγράφων, ταμιακών μηχανών, ιατρικών μηχανημάτων κ.ά.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, σε δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού και Μουσικού Ωδείου Κατερίνης, Γιώργος Κοκαβίδης, ανέφερε: «Το Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης δεν είναι απλώς ένα σχολείο μουσικής παιδείας, είναι ένας δημοτικός φορέας που αγκαλιάζει την κοινωνία. Αυτή τη φορά, συνεργαστήκαμε με το Τμήμα Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας, ώστε να έχουμε ένα διπλό αποτέλεσμα. Αφενός μεν να προσφέρουμε μουσικές ερμηνείες, αφετέρου να συνδέσουμε τη μουσική με την επιστήμη, καθώς η μουσική δεν είναι απλώς μια καλλιτεχνία, είναι και μια επιστήμη που διδάσκεται. Και το Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης έχει πολύχρονη προσφορά στην τέχνη και στη διδασκαλία της τέχνης και της μουσικής επιστήμης αλλά και στην ποιοτική ψυχαγωγία».