Η παρουσίαση του προγράμματος του 53ου Φεστιβάλ Ολύμπου στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης

Πολιτισμός

Δύο εμβληματικές αναφορές της παγκόσμιας διαδρομής, ο Πιερικός  Όλυμπος και η Ακρόπολη των Αθηνών … συναντήθηκαν και φέτος με αναφορά την παρουσίαση του καλλιτεχνικού προγράμματος του 53ου Φεστιβάλ Ολύμπου 2024.

  Ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου γνωστοποιεί τα τελευταία χρόνια το Αθηναϊκό κοινό και μέσω του Τύπου Πανελλήνιας εμβέλειας ευρύτερα την Ελληνική κοινωνία, τις δράσεις ενός θεσμού που άντεξε και καταξιώθηκε στο χρόνο.

  Το ίδιο έπραξε και φέτος με την παρουσίαση του προγράμματος, η οποία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 14 Ιουνίου 2024 στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης.

  Ο Οργανισμός ενημέρωσε τους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας και το φιλοθεάμον κοινό της πρωτεύουσας, αναλυτικά το τι περιλαμβάνει το φετινό καλλιτεχνικό πρόγραμμα, τη φιλοσοφία των παραστάσεων και την συμβολή του Φεστιβάλ Ολύμπου στην ανάδειξη των αρχαιολογικών τόπων της Πιερίας. 

  Στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του ΟΡ.ΦΕ.Ο. Γρηγόρης Παπαχρήστος  αναφέρθηκε στη διαχρονικότητα του πολιτιστικού φορέα της Πιερίας και όχι μόνο, ενώ στη συνέχεια  ανέπτυξε το περίγραμμα των φετινών δράσεων, επισήμανε την σημαντική συμβολή των συνδιοργανωτών, χορηγών και εθελοντών, τονίζοντας: «Το Φεστιβάλ Ολύμπου, είναι ταυτόσημο με τη διαχρονική ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου, υπηρετεί με συνέπεια τις αξίες των καλών τεχνών …»

  Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης η Αντιπεριφεριάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου.

  Ο κ. Παπαχρήστος με την συνεργασία της διοικητικής διευθύντριας, Βάσιας Καραβέλη, μέσω εικόνων και λόγου κατέστησαν γνωστό το πλαίσιο των δρώμενων του φετινού καλοκαιριού.  

  Μεταξύ των παρευρισκομένων και ο πρώην Δήμαρχος Κατερίνης και Βουλευτής Πιερίας, Γιάννης Αμοιρίδης, η δημοτική σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων, Ζαχαρούλα Μουγκριώτη, καταγόμενη από το Λιτόχωρο, πολλοί καλλιτέχνες, εκπρόσωποι των Μέσων Ενημέρωσης και φίλοι του Φεστιβάλ.