Σπύρος Κουλκουδίνας: “Σε καλό δρόμο η έκδοση οικοδομικής άδειας για το κτίριο του Λιμενικού Τμήματος στην Παραλία Κατερίνης”

Πολιτική

“Ζητήθηκαν δικαιολογητικά από το Λιμενικό Ταμείο για να προχωρήσει η ένταξη του έργου στο Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης”

Στη διαδικασία  αξιολόγησης βρίσκεται το έργο της παροχής υπηρεσίας για την έκδοση οικοδομικής άδειας  νέου και σύγχρονου κτιρίου που θα στεγάσει το Λιμενικό Ταμείο και το Λιμενικό Τμήμα στην Παραλία Κατερίνης.

Μάλιστα έχει δοθεί προθεσμία στο Λιμενικό Ταμείο Πιερίας για την υποβολή απαιτούμενων συμπληρωματικών δικαιολογητικών, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία αξιολόγησης και ένταξης του έργου στο Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Αυτό αναφέρεται σε απάντηση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ.Στυλιανίδη προς το Βουλευτή Πιερίας Σπύρο Κουλκουδίνα που είχε αναλάβει πρωτοβουλία σε κοινοβουλευτικό επίπεδο.

Παράλληλα ο κ.Κουλκουδίνας είχε θέσει το ζήτημα της ενίσχυσης των υπηρεσιών του Λιμενικού Σώματος στην Κατερίνη με νέα και σύγχρονα πλωτά μέσα αλλά και οχήματα.

Σύμφωνα με ενημέρωση του Υπουργού Ναυτιλίας κ.Στυλιανίδη προς το Σπύρο Κουλκουδίνα, βρίσκεται σε εξέλιξη ένα ευρύ σχέδιο για την επιχειρησιακή ενίσχυση του Λιμενικού Σώματος με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, μέσω του ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό άνω  των 200 εκ. ευρώ., το οποίο περιλαμβάνει την προμήθεια σημαντικού αριθμού νέων σύγχρονων πλωτών και χερσαίων μέσων.

Από τα νέα αυτά πλωτά και χερσαία μέσα, θα μπορέσουν να ενισχυθούν οι υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος στην Πιερία.