ΟΦΥΠΕΚΑ: Βιωματική δράση με τίτλο: “Μικροί εξερευνητές στον Όλυμπο”

Περιβάλλον

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2024 καλούμε παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου στην βιωματική δράση με τίτλο: “Μικροί εξερευνητές στον Όλυμπο”.

Οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν απόχες και παγίδες για τα έντομα του δάσους, να εξοικειωθούν με αυτόματες κάμερες για την καταγραφή ειδών, να συμμετέχουν στην τοποθέτηση τεχνητών φωλιών και τούνελ ιχνών για μικρά δενδρόβια θηλαστικά όπως οι μυωξοί, να θαυμάσουν είδη χλωρίδας του Ολύμπου και ειδικότερα τον μαγικό κόσμο των ορχιδεών.

Μια υβριδική ξενάγηση-γνωριμία με την βιοποικιλότητα του Μυθικού Βουνού.

Σημείο συνάντησης είναι το Κέντρο Πληροφόρησης Εθνικού Πάρκου Ολύμπου, στο Λιτόχωρο Πιερίας, το Σάββατο 8 Ιουνίου 2024 και ώρα 10:00.  Από εκεί θα αναχωρήσουμε για την Δασική θέση «Πριόνια», σε υψόμετρο 1.060 μ. όπου και θα λάβει χώρα η δράση.

Η εκδήλωση θα έχει διάρκεια μέχρι τις 14:00 και απαιτείται κράτηση θέσης λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετοχών.

Για δήλωση συμμετοχής καθώς και για οποιαδήποτε άλλη απορία παρακαλούμε να αποστείλετε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο: s.vasileiadis@necca.gov.gr

Η συμμετοχή στην δράση είναι δωρεάν και μην ξεχάσετε να έχετε μαζί σας καπέλο, αντικουνουπικό, παπούτσια για ελαφριά πεζοπορία και την καλή σας διάθεση.

Σας περιμένουμε για δράση στην δροσιά του Ενιπέα υπό τη σκιά του Ολύμπου.