Δήμος Κατερίνης: Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Περιβάλλον

Στο επίκεντρο της δραστηριότητάς του βρίσκεται σήμερα η Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος, για τον Δήμο Κατερίνης. «Ο σεβασμός και η προστασία του περιβάλλοντος, αποτελούν άμεση προτεραιότητά μας. Αποδέκτες και πρωταγωνιστές των εκδηλώσεών μας είναι τα παιδιά, η ενημέρωση, η ευαισθητοποίησή τους και η προσπάθεια να μάθουν από τώρα να το αγαπούν και να το προστατεύουν» σημειώνει σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος, Ιωάννης Ντούμος.

Στο Δημοτικό Πάρκο

Ειδικότερα, στο Δημοτικό Πάρκο Κατερίνης, η Αντιδημαρχία Πρασίνου έθεσε τους «Μικρούς και Μεγάλους κηπουρούς» εν δράσει, ώστε να έρθουν σε επαφή με το περιβάλλον, ενώ τους διατέθηκαν και εποχικά φυτά. Παράλληλα, ενημερώθηκαν από τους γεωπόνους του δήμου για τη φύτευση και τη φροντίδα τους. «Ενθαρρύνουμε φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές για την προστασία του περιβάλλοντος»,  τονίζει ο Αντιδήμαρχος Κατερίνης, Κώστας Τσιουκάνης.

Στους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς

Επίσης, οι δημοτικοί Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, υλοποιούν ποικίλες δράσεις «για να δείξουμε τρόπους ώστε να προστατεύσουμε το περιβάλλον καθώς και για να το χαρούμε μέσα από το παιχνίδι», σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Μιχάλη Γεωργιάδη. Στο πλαίσιο αυτό, παιδιά του Βρεφονηπιακού Σταθμού της οδού Αριστοτέλους, φύτευσαν εποχικά φυτά και λουλούδια στον αύλειο χώρο του Μητροπολιτικού Μεγάρου, ενώ οι μικροί μας φίλοι από τον Παιδικό Σταθμό Κορινού έμαθαν πολλά για τις μέλισσες και το μέλι. Παράλληλα, στον Βρεφονηπιακό Σταθμό Περίστασης φύτευσαν εποχικά λουλούδια στον αύλειο χώρο του και αφού έκαναν βόλτα με το τρενάκι έως το παραλιακό μέτωπο προχώρησαν σε εθελοντικό καθαρισμό των ακτών. Ανάλογες δράσεις διευκρινίζει ο κος Γεωργιάδης θα γίνουν σε όλες τις δομές σήμερα πρωί, απόγευμα, καθώς και τις επόμενες ημέρες.

Προηγήθηκαν στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος

Επιπλέον, στο πλαίσιο της δημοτικής πλατφόρμας «Followgreen», εκδήλωση απονομής βραβείων για τη συμμετοχή 42 νηπιαγωγείων και δημοτικών στον Σχολικό Μαραθώνιο «Πάμε Ανακύκλωση», διοργάνωσε ο Δήμος Κατερίνης σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Πιερίας, στο Δημοτικό Θέατρο Πάρκου της πόλης. Σ’ αυτόν τον σχολικό μαραθώνιο συμμετείχαν 4.600 μαθητές και μαθήτριες του Δ.Κατερίνης που πραγματοποίησαν Διαλογή τεσσάρων υλικών στην Πηγή και συνέλεξαν περισσότερα από 6.300 κιλά ανακυκλώσιμων υλικών και συγκεκριμένα, 4.900 κιλά σε χαρτί, 1.340 κιλά σε πλαστικό, 52 κιλά σε αλουμίνιο και 75 κιλά σε μπαταρίες.

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ηλίας Τάπρας, αφού συνεχάρη μαθητές και εκπαιδευτικούς για την προσπάθεια και την ενεργό συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, τόνισε ότι «Μέσα από τέτοιες δράσεις ενισχύουμε την ανακύκλωση στον Δήμο μας, αλλάζοντας μικρές καθημερινές συνήθειες και μπορούμε να συμβάλλουμε σημαντικά στην προστασία του περιβάλλοντος».

Τέλος, «ΜΙΑ ΓΗ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ» ήταν το μήνυμα ευαισθητοποίησης των παιδιών σε θέματα που τους αφορούν και ένα από αυτά είναι και η προστασία του περιβάλλοντος. Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Κατερίνης, σε συνεργασία με τις Αντιδημαρχίες Πρασίνου, Καθαριότητας, Προσχολικής Αγωγής & Δημιουργικής Απασχόλησης, με πρωταγωνιστές 200 περίπου παιδιά σε έναν όμορφο χώρο στην Παραλία ενημέρωσε για την κλιματική αλλαγή. Η εκδήλωση έγινε με τον συντονισμό του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας Σάββα Καρυπίδη, σύμφωνα με τον οποίο: «Κρίνουμε απαραίτητο να υλοποιούνται  δράσεις όπου κεντρικός άξονας είναι  το παιδί, προασπίζοντας έτσι ως  Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας τα δικαιώματά τους και συγκεκριμένα το δικαίωμα στην ενημέρωση και στην ισότιμη πρόσβαση στην πληροφορία».