Δήμος Κατερίνης: Εκπαίδευση στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση από το ΕΚΑΒ Πιερίας στο «Βοήθεια στο σπίτι»

Υγεία

Μέρος της διαρκούς εκπαίδευσης/κατάρτισης που είναι αναγκαίο εφόδιο για  κάθε υπεύθυνο – εργαζόμενο στον τομέα της υγείας & πρόνοιας συνιστά το Eκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα: “Πρώτες Βοήθειες – εφαρμογή Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ)” που έγινε χθες το πρωί, σε εργαζόμενους της δομής “Βοήθεια στο Σπίτι” της Αντιδημαρχίας Κοινωνικης Προστασίας Δ. Κατερίνης. 

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο πραγματοποιήθηκε από διασώστες του ΕΚΑΒ Πιερίας και πιο συγκεκριμένα από τις: Δέσποινα Χαρίση (υπεύθυνη) και Δανάη Φελέκη, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο Κατερίνης ενώ οι  εργαζόμενοι επιμορφώθηκαν στα εξής πεδία :

Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ)- Χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή

Αντιμετώπιση Πνιγμονής από ξένο σώμα.

Στην έναρξη της εκπαίδευσης παρέστη και απεύθυνε χαιρετισμό, ο Δήμαρχος Κατερίνης,  Ι. Ντούμος, ο οποίος τόνισε ότι η συνεργασία του ΕΚΑΒ με τον Δήμο  Κατερίνης στην παροχή εκπαίδευσης στο προσωπικό της δομής «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» είναι ένα απτό παράδειγμα της συνεργασίας μεταξύ φορέων, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας της φροντίδας των ωφελούμενων συμπολιτών μας.

Τέλος σε δήλωσή του, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Σάββας Καρυπίδης σημείωσε: «Οι διασώστες  του ΕΚΑΒ Πιερίας είναι εξειδικευμένοι επαγγελματίες και η εμπειρία τους στον τομέα των  πρώτων βοηθειών  είναι αναγνωρισμένη. Τους ευχαριστώ για την άρτια και πλήρη γνώση που «μετέφεραν» στους εργαζομένους μας».