Δήμος Κατερίνης: Πολιτιστικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο του 1ου Διεθνούς Παιδαγωγικού Συνεδρίου  ΔΙ.Π.Ε. Πιερίας

Πολιτισμός
  • Σάββατο 26/05 & ώρα 19:30 – Δημοτικό Θέατρο Πάρκου

Μουσική, χορός και τραγούδι συνθέτουν το πρόγραμμα των παράλληλων πολιτιστικών εκδηλώσεων,  που πλαισιώνουν το 1ο Διεθνές Παιδαγωγικό Συνέδριο ΔΙ.Π.Ε. Πιερίας, με τίτλο: «Σχολικό κλίμα: σύγχρονες προκλήσεις και προοπτικές».

Τις πολιτιστικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Κατερίνης/Αντιδημαρχία Πολιτισμού – Τουρισμού, το Σάββατο 25/05 & ώρα 19:30, στο Δημοτικό Θέατρο Πάρκου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης διαμορφώνεται ως εξής:

  • «Σύγχρονο» από την Σχολή Χορού της Φούλας Σαλασίδου
  • Μαρία Κατηρτζίδου φωνή, Ιωάννης Αντωνιάδης πιάνο: Ίσως φταίνε τα φεγγάρια & Με τα μάτια κλειστά
  • Παρουσίαση παραδοσιακών παιδαγωγικών παιχνιδιών σε συνεργασία του Λυκείου των Ελληνίδων Κατερίνης με το Δημοτικό Σχολείο Ανδρομάχης
  • Μακεδονικοί χοροί από το Λύκειο των Ελληνίδων Κατερίνης 
  • Παραδοσιακοί ποντιακοί χοροί από τμήματα του συλλόγου «Εύξεινος Λέσχη Περιστάσεως»
  • Μελωδικά ελληνικά μονοπάτια από τον Σύλλογο Μουσικοφίλων Πιερίας «Πέτρος ο Πελοποννήσιος» – Μουσική επιμέλεια: Νίκος Κουνατίδης
  • Μουσικό φινάλε από τη  Χορωδία Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Όπως είναι γνωστό, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας διοργανώνει, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, τους Δήμους Κατερίνης, Δίου-Ολύμπου και Πύδνας – Κολινδρού, την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και την υποστήριξη της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος και του Επιμελητηρίου Πιερίας, το 1ο Διεθνές Παιδαγωγικό Συνέδριο ΔΙ.Π.Ε. Πιερίας με τίτλο:

«Σχολικό κλίμα: σύγχρονες προκλήσεις και προοπτικές»

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Κατερίνη στις 25 και 26 Μαΐου 2024 και θα έχει υβριδική μορφή, η οποία θα επιτρέπει τη δια ζώσης ή εξ αποστάσεως εισήγηση. Οι γλώσσες του συνεδρίου θα είναι Ελληνική και Αγγλική.