Τραγουδάμε και Χορεύουμε τον Πόντο στην Αγορά Μοδιάνο! Ζωντανή μουσική, χοροί και παρουσίαση παρασκευής ποντιακών εδεσμάτων

Κοινωνία Πολιτισμός

‘Έναν χρόνο μετά την πολύ επιτυχημένη εκδήλωση “Μνήμη της Γεύσης – Η Ποντιακή Κουζίνα και η Εξέλιξή της”, με αφορμή την ημέρα μνήμης για την γενοκτονία των Ποντίων στις 19 Μαΐου, επιστρέφουμε και φέτος, «Τραγουδώντας και Χορεύοντας τον Πόντο» στην Αγορά Μοδιάνο!

Το Σάββατο 25 Μαΐου, δίνουμε ραντεβού στον κεντρικό διάδρομο της Αγοράς Μοδιάνο στις 12 το μεσημέρι,όπουτα μέλη και οι χορευτές της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων θα χορέψουν και θα τραγουδήσουν τον Πόντο, υπό τους ήχους της λύρας και του νταουλιού, ακριβώς μετά το «Λάλεμαν» που θα έχει προηγηθεί από την πλατεία Αγίας Σοφίας.

Στη συνέχεια, το κατάστημα ποντιακών προϊόντων «Το Πιροσκί» θα παρουσιάσει, εντός της Αγοράς, ζωντανά την τέχνη της ποντιακής κουζίνας που κρατά έως σήμερα, με τις νεότερες γυναίκες αλλά και τις γιαγιάδες να μαγειρεύουν, μπροστά στο κοινό, δύο από τα πιο αγαπημένα παραδοσιακά ποντιακά εδέσματα, το περέκ και το φούστουρο. Φυσικά, από το Ποντιακό γλέντι δεν θα λείπουν τα πολυαγαπημένα πιροσκί, παραδοσιακά αλλά και πιο μοντέρνα, όλα με Α’ ποιότητας πρώτες ύλες.

Ο χορός, το τραγούδι, το φαγητό αλλά και το ποτό θα συνεχιστούν καθ’ όλη την διάρκεια του ανταμώματος, προσφέροντας μοναδικές στιγμές συγκίνησης, θαυμασμού και φυσικά δημιουργώντας τις πιο νόστιμες γευστικές αναμνήσεις!

Τραγουδούν: Δέσποινα Φιλίππου-Σαχινίδου, Αρσένης Ορφανίδης, στην λύρα και το τραγούδι: ο Δημήτρης Ορφανίδης, στο λαούτο ο Βασίλης Κασούρας, στο νταούλι ο Πάνος Ζώης.

Χορεύουν: Σύλλογος Ποντίων Ανοιξιάς “Κοτύωρα” | Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Ασπροβάλτας “Παναγία Σουμελά” |  Σύλλογος Ποντίων Σταυρού “Ξενιτέας” | Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Νεκτάριου Δεντροποτάμου “Αναγέννηση”

Επιπλέον, μία εβδομάδα νωρίτερα και συγκεκριμένα από το Σάββατο 18 έως και το Σάββατο 25 Μαΐου,Το Σπίτι του Πόντου” ανοίγει τις πόρτες του στον κεντρικό διάδρομο της Αγοράς, για να καλωσορίσει και να προετοιμάσει τους επισκέπτες για την μεγάλη γιορτή. Φωτογραφίες ιστορικών πόλεων του Πόντου, οικογενειακών και κοινωνικών στιγμών, διάφορα οικιακά αντικείμενα, παλαιά γεωργικά εργαλεία και διάφορα άλλα παρεμφερή αντικείμενα, συνθέτουν το ψηφιδωτό όλων των αντικειμένων που θα εκτίθενται ελεύθερα στο κοινό.

Η είσοδος στο “Σπίτι του Πόντου”, αλλά και η συμμετοχή στις δράσεις της εκδήλωσης, είναι εντελώς δωρεάν.

Η Αγορά Μοδιάνο ανήκει στο brand portfolio του Ομίλου Φάις.