Ιδιαίτερα μαζική συγκέντρωση στο Λιτόχωρο για την ενίσχυση του ΚΚΕ 

Πολιτική

Σε μια ιδιαίτερα μαζική από νέο κόσμο συγκέντρωση του ΚΚΕ, μια από τις μεγαλύτερες των τελευταίων χρόνων, μίλησαν χτες στο Λιτόχωρο Πιερίας η βουλευτής του Κόμματος Σεμίνα Διγενή και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Κώστας Ιντζές .

Με το βλέμμα στραμμένο στους πρόποδες του Ολύμπου και με συγκίνηση  για τους λαϊκούς αγώνες που κουβαλά, στο ξεκίνημα της ομιλία της η Σεμίνα Διγενή στάθηκε στα σχεδία και τις μεθοδεύσεις ΕΕ  και των κυβερνήσεων που τον βάζουν στο μάτι του κυκλώνα.

Έκανε λόγω για  απουσία  ενός ολοκληρωμένου σχεδίου προστασίας και διαχείρισης του, την ώρα που «επενδυτές – σωτήρες» καιροφυλακτούν να στήσουν μπίζνες και να κερδοσκοπήσουν από τις ομορφιές και τον «μύθο» του Ολύμπου.

Μάλιστα η Σεμίνα Διγενή αναφέρθηκε και στις σχετικές οδηγίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που έχουν ενσωματωθεί στον αντιλαϊκό – αντιπεριβαλλοντικό νόμο της κυβέρνησης, που αφήνει απροστάτευτα τα δάση, παρουσιάζοντας ως «λύση» την επιχειρηματική τους αξιοποίηση. Έφερε
χαρακτηριστικό παράδειγμα το άρθρο 47 παρ. 2 όπου καταργούνται οι εθνικοί δρυμοί και ονομάζονται «εθνικά πάρκα».

«Έγινε το βήμα για να αναπτυχθούν επιχειρηματικές δραστηριότητες ακόμα και στους πυρήνες των εθνικών δρυμών, στους οποίους μέχρι τότε δεν επιτρεπόταν καμιά παρέμβαση. Όσο για την ”ανταποδοτικότητα για τις τοπικές κοινωνίες”, (επενδύσεις, θέσεις εργασίας κ.τλ.) είναι το γνωστό
τυράκι στη φάκα, με το οποίο κράτος και επιχειρήσεις προσπαθούν να κάνουν τον λαό συμμέτοχο στα επενδυτικά τους σχέδια για να αυξάνουν τα κέρδη τους. Ταυτόχρονα, άχνα δε βγάζουν για το πεδίο βολής του Λιτοχώρου που βρίσκεται στα σπλάχνα του Ολύμπου και βομβαρδίζεται καθημερινά ,
είπε θυμίζοντας  και την άσκηση που έγινε τον Γενάρη με την παρουσία αμερικανικού πλοίου και συνοδεία μικρότερων πλοίων του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ και της Ελλάδας στα ανοιχτά του λιμανιού της Γρίτσας, στο πλαίσιο κοινής στρατιωτικής άσκησης. Εξήγησε πως η χρησιμοποίηση των
εγκαταστάσεων και υποδομών του, καθιστά τον τόπο μας ορμητήριο ενάντια σε άλλους λαούς, είναι μια «τακτική ενταγμένη στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, όπου θα εκπαιδεύονται οι αμερικανονατοϊκές δυνάμεις».

Καλώντας σε αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές στις 9 του Ιούνη, η Σεμίνα Διγενή μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι «το ΚΚΕ μπορεί να προστατεύσει τη λαϊκή περιουσία και το περιβάλλον από φυσικές καταστροφές, επειδή είναι ενάντια στην πολιτική κόστους – οφέλους στην πρόληψη και την αντιμετώπισή τους».

«Δυναμώνοντας το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, ο λαός δυναμώνει τη δική του φωνή εκεί που παίρνονται οι αποφάσεις. Αλλά, κυρίως, εκεί που ανατρέπονται: Στους δρόμους του αγώνα και της οργανωμένης πάλης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, των κυβερνήσεων και των κομμάτων της. Στην ΕΕ της
βαρβαρότητας να στείλουμε το κατάλληλο μήνυμα: Πιο δυνατό ΚΚΕ, πιο μαζικοί αγώνες αντεπίθεσης για το δίκιο των λαών!», τόνισε.

«Δυνατό ΚΚΕ λοιπόν, για να δυναμώσει κι άλλο η αμφισβήτηση στην πολιτική της ΕΕ και στα κόμματα που την εφαρμόζουν, τόνισε στην συνέχεια από το βήμα της συγκέντρωσης ο Κώστας Ιντζες .

«Το λέμε ξεκάθαρα οτι ναι, θα είναι κάτι διαφορετικό αλλιώτικο αν το ΚΚΕ ενισχυθεί εκεί που παίρνονται αποφάσεις, εκεί που συνδιαμορφώνονται οι ευρωπαϊκές οδηγίες, οι κανονισμοί, οι συνθήκες, οι συμφωνίες, όλα αυτά δηλαδή που βρίσκονται πίσω από όλα τα μεγάλα προβλήματα μας. Εκεί που όλοι τους συμφωνούν και λένε το μεγάλο ναι στην ΕΕ που μας έφερε ως εδώ». Όπως εξήγησε, αυτό θα δυναμώσει τους λαϊκούς αγώνες, εκεί που ανατρέπονται αυτές οι αποφάσεις.

Ο Κώστας Ιντζες αναφέρθηκε μάλιστα σε συγκεκριμένα στοιχεία από τις ψηφοφορίες στο ευρωκοινοβούλιο την τελευταία 5ετία που τους αποκαλύπτουν:

– Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ψηφίσει ό,τι και η ΝΔ στο 75% των ψηφοφοριών!

– Το ΠΑΣΟΚ έχει ψηφίσει ό,τι και η ΝΔ στο 93% των ψηφοφοριών!

– Η Ελ. Λύση έχει ψηφίσει ό,τι και η ΝΔ στο 54,3% των ψηφοφοριών!

– ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά έχουν τοποθετηθεί με την ίδια ψήφο στο
70% των ψηφοφοριών!»

«Μάλιστα βλέπουμε και τον γνωστό πλασιέ, τον Βελόπουλο, με τις γνωστές αντιδραστικές  σκοταδιστικές θέσεις,  να ”γαβγίζει” υποτίθεται απέναντι στο πολιτικό σύστημα, την ίδια ώρα που ξέρουν όλοι, ιδιαίτερα αυτοί που έχουν την εξουσία, ότι δεν δαγκώνει, ότι είναι καθαρά δικός τους άνθρωπος, ακίνδυνος όπως φαίνεται από αυτά τα συγκεκριμένα στοιχεία ψηφοφοριών ιδιαίτερα στην ΕΕ. Δεν ζούμε στην χώρα των Λωτοφάγων. Πώς να ξεχάσει κανείς την πολιτική του καριέρα! Το ότι ξεκίνησε από την νεολαία ΠΑΣΟΚ, μετά έγινε στέλεχος του ΛΑΟΣ συμμετέχοντας στην συγκυβέρνηση το 2011, μετά μεταπήδησε στην ΝΔ και έπειτα έγινε αρχηγός Κόμματος! Τόσο αντισυστημικός είναι ο Βελόπουλος! Ο δήθεν αντιμνημονιακός το 2011 που πήγε στην ΝΔ των μνημονίων μετά από λίγους μήνες!» , είπε χαρακτηριστικά.

«Η ψήφος στο ΚΚΕ μπορεί να εκφράσει την απόφαση να αντιδράσουμε και να στείλουμε πανευρωπαϊκό μήνυμα αντεπίθεσης. Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που δεν φοβάται να τα βάζει με την ΕΕ και τις κατευθύνσεις της. Όλοι οι άλλοι δεν τολμούν να την πιάσουν στο στόμα τους, γιατί έχουν εξαρτήσεις από αυτή. Έχουν δεσμεύσεις στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και στα αφεντικά. Είναι δεσμευμένοι πολιτικά να την υποστηρίζουν ό,τι και να γίνει. Γι’ αυτό, μόνο με εκατοντάδες χιλιάδες ευρωψηφοδέλτια του ΚΚΕ στις κάλπες θα φτάσει ηχηρό μήνυμα μέχρι τις Βρυξέλλες», υπογράμμισε.

ΚΚΕ – Τ.Ε ΠΙΕΡΙΑΣ