Σύγκλιση του Τοπικού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Πύδνας-Κολινδρού

Κοινωνία

Την πρώτη του συνεδρίαση πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης 9 Μαΐου  2024 στο Δημοτικό Κατάστημα Κολινδρού το Τοπικό Επιχειρησιακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π) του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού, υπό την προεδρία του Δημάρχου κ. Κομπατσιάρη Χρήστου και  του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας κ. Αναστασίου Λούκα για τις ΔΕ Αιγινίου & Μεθώνης και του Υπεύθυνου του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας κ. Γκέκα Θωμά.

Πρόκειται για το νέο όργανο συντονισμού εμπλεκόμενων φορέων το οποίο αποτελεί εξέλιξη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (ΣΤΟ), όπως αυτή προκύπτει έπειτα από τις πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις κατά τις οποίες αυξάνονται και οι αρμοδιότητες των Δήμων σε ζητήματα πολιτικής προστασίας.

Η σύγκλιση αυτή της Πολιτικής Προστασίας ενισχύει τη συνοχή και την ανταλλαγή καλών πρακτικών, προωθώντας ένα περιβάλλον ασφαλέστερο και προστατευμένο για τους πολίτες μας.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον σχεδιασμό, τα μέτρα πρόληψης και τις δράσεις της Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου. Συζητήθηκε ενδελεχώς η προετοιμασία, αλλά και ο βαθμός ετοιμότητας των φορέων για πρόληψη και αντιμετώπιση ενδεχόμενου κινδύνου, η ενίσχυση της ασφάλειας και η συνεργασία στα πλαίσια της προστασίας των πολιτών. Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων φορέων περιέγραψαν το πως συνδράμουν όταν απαιτηθεί σε επιχειρησιακό επίπεδο,  ενώ συζητήθηκε και το πεδίο συνεργασίας μεταξύ διαφορετικών φορέων με στόχο την αποτελεσματική αντιμετώπιση κάθε συμβάντος.

Η σύγκλιση αυτή της Πολιτικής Προστασίας ενισχύει τη συνοχή και την ανταλλαγή καλών πρακτικών, προωθώντας ένα περιβάλλον ασφαλέστερο και προστατευμένο για τους πολίτες μας.

Παρόντες στην πρώτη συνεδρίαση ήταν,  ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών υπηρεσιών κ. Χλεμές Στυλιανός, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Πολύζος Ηλίας, η εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Δασών Ν. Πιερίας κα.  Τερζή Χρυσούλα, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε Ν Πιερίας κ. Χηνόπουλος Νικόλαος, ο Διοικητής του Α.Τ Πύδνας-Κολινδρού κ. Γρηγόριος Κατσαρός, ο Τοπικός Αστυνόμος Κολινδρού κ. Βασιλειάδης Γεώργιος, οι εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κατερίνης, η Αντιπύραρχος κα. Βαστάζου Ιωάννα και ο Αντιπύραρχος κ. Βακασίρης Νικόλαος, ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κολινδρού Υποπυραγός κ. Παπαδόπουλος Χρυσοβαλάντης,  ο Πλωτάρχης του Λιμενικού Σώματος της Λιμενικής Αρχής Κατερίνης Γ΄ ΛΙΤ   κ. Χαριτάκης Ιωάννης, ο εκπρόσωπος της XXIV TΘΤ Λιτοχώρου Επίλαρχος κ. Τζίκας Αντώνιος, η Γενική Γραμματέας του Δήμου κα. Ορτουλίδου Πηνελόπη,  ο Διευθυντής του Δήμου Τεχνικών Έργων & Πολεοδομίας κ. Καραμέλλιος Δημήτριος, και ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Χλεμές Δημήτριος