Λέμε το νερό νεράκι

Κοινωνία

Η πρόσφατη κατάρρευση του συστήματος ύδρευσης στην Κατερίνη, που προκλήθηκε από σοβαρή βλάβη στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης στη διασταύρωση των οδών Μ. Αλεξάνδρου και Αβέρωφ, δεν είναι μόνο ένα ακόμη περιστατικό αλλά μια αποκάλυψη της γενικευμένης ανικανότητας και ανεπάρκειας των διοικήσεων του Δήμου, στη διασφάλιση ομαλής λειτουργίας των βασικών υποδομών.

Κεντρικοί αγωγοί ύδρευσης σπάνε, χιλιάδες πολίτες μένουν χωρίς νερό, κεντρικοί δρόμοι μετατρέπονται σε ποτάμια, απορριμματοφόρα βουλιάζουν στους δρόμους αλλά τα δημοτικά τέλη αυξάνονται προς «όφελος» των δημοτών..

Η επαναλαμβανόμενη αυτή προβληματική κατάσταση στην ύδρευση, η οποία προκάλεσε μεγάλες δυσχέρειες σε καταναλωτές και επιχειρήσεις, αναδεικνύει την ανάγκη για μια ολιστική, μακροπρόθεσμη και αποτελεσματική παρέμβαση στο χρόνιο αυτό ζήτημα.

Απαιτούμε από τη Δημοτική Αρχή:

  • Μια διαφανή, ανοιχτή αξιολόγηση της κατάστασης των υδρευτικών δικτύων , με τη συμμετοχή ανεξάρτητων ειδικών και αντίστοιχη ενημέρωση των δημοτών.
  • Άμεση εφαρμογή ενός συστηματικού προγράμματος συντήρησης για τα δίκτυα ύδρευσης.
  • Καθοριστικές δράσεις για τη βελτίωση της άμεσης ενημέρωσης των πολιτών σε περιπτώσεις ανάγκης.
  • Διεξοδική έρευνα για τα αίτια των επαναλαμβανόμενων βλαβών και λήψη μέτρων για την αποφυγή αντίστοιχων περιστατικών στο μέλλον.
  • Σχεδιασμό και υλοποίηση ενός σοβαρού προγράμματος για την πλήρη αναβάθμιση και αναδιάρθρωση του δικτύου ύδρευσης.

Η ασφάλεια και η ευημερία των πολιτών του Δήμου Κατερίνης πρέπει να είναι προτεραιότητα και δεν πρέπει να υπονομεύονται από περιστασιακές και αναποτελεσματικές παρεμβάσεις.

Θα θέλαμε να καταλήξουμε εκφράζοντας το σεβασμό και την ευγνωμοσύνη μας προς όλο το προσωπικό των υπηρεσιών του Δήμου Κατερίνης που καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για την αποκατάσταση της βλάβης υπό δύσκολες συνθήκες. Επίσης, ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στην Πυροσβεστική Υπηρεσία που συνέδραμε άμεσα και αποτελεσματικά στην άντληση των υδάτων.

Υπέρβαση για τον Δήμο Κατερίνης

Σωτήρης Τριανταφύλλου

Δημοτικός Σύμβουλος