Ολοκληρώθηκαν οι παρεμβάσεις αποκατάστασης στάθμευσης στον δημοτικό χώρο της πρ. Ριζαρείου

Κοινωνία

Ολοκληρώθηκαν οι παρεμβάσεις αποκατάστασης στο Δημοτικό Πάρκινγκ που βρίσκεται στον χώρο της πρ. Ριζαρείου (επί των οδών Παρμενίωνος και Παρθενίου Βαρδάκα). Πρόκειται για τέσσερις αναγκαίες παρεμβάσεις στον χώρο που άρχισαν αφότου ανέλαβε καθήκοντα η νέα Διοίκηση και ολοκληρώθηκαν λίγο πριν από το Πάσχα.

Συγκεκριμένα, έγινε ανανέωση διαγράμμισης στη θέση στάθμευσης για ΑμεΑ. Η διαγράμμιση και η ειδική σήμανση αυτής της θέσης είχε ξεθωριάσει με τον καιρό, με αποτέλεσμα να μην είναι ορατή με την πρώτη ματιά και να σταθμεύουν εκεί οχήματα που δεν είχαν καμία σχέση με ΑμεΑ. Σήμερα, η θέση αυτή είναι πλήρως λειτουργική και εξυπηρετεί άτομα με αναπηρίες που θέλουν να σταθμεύσουν εκεί.

Επιπλέον, στην ανατολική πλευρά του χώρου καταργήθηκε μια πολύ επικίνδυνη, για οχήματα, ανισόπεδη τσιμεντένια βάση η οποία είχε κάποτε κατασκευαστεί για να στηθούν εκεί, οι Δημοτικές Τουαλέτες. Κι ενώ οι τουαλέτες είχαν μετακινηθεί στην τελική τους θέση, παρέμενε η τσιμεντένια βάση η οποία προκαλούσε σοβαρό πρόβλημα ασφάλειας για τα οχήματα που στάθμευαν πάνω σ’ αυτήν. Έτσι, η νέα Διοίκηση των Δημοτικών Πάρκινγκ, με το που ανέλαβε καθήκοντα, φρόντισε άμεσα να σπάσει αυτή τη βάση και να αποκαταστήσει το σημείο αυτό.

Στη συνέχεια, έγιναν ενέργειες για να λειτουργεί η χαλασμένη μπάρα εισόδου, η οποία, μέχρι πρότινος, ήταν μονίμως ανοιχτή (ανεβασμένη), με αποτέλεσμα να μην αποτρέπονται τα οχήματα να εισέλθουν στον χώρο όταν δεν υπήρχαν κενές θέσεις στάθμευσης και να ταλαιπωρούνται οι οδηγοί ψάχνοντας θέσεις και κάνοντας άσκοπους κύκλους μέσα στον χώρο στάθμευσης.

Τέλος, ασφαλτοστρώθηκαν τα σημεία στα οποία είχαν γίνει παλαιότερα έργα ύδρευσης και αποχέτευσης της ΔΕΥΑΚ.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του «Πόλις – Δημοτικά Πάρκινγκ Κατερίνης», Γιώργος Μπαλαούρας, ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Οι χώροι στάθμευσης του Δήμου Κατερίνης πρέπει να είναι πάντοτε ευπρεπείς και λειτουργικοί. Είμαι χαρούμενος που την Τρίτη 30/4 ολοκληρώθηκαν οι αναγκαίες παρεμβάσεις στον χώρο στάθμευσης της πρ. Ριζαρείου, με αποτέλεσμα να εξυπηρετούνται πλήρως οι δημότες μας. Τέλος, θα ήθελα να ανακοινώσω στους δημότες μας ότι επίκεινται να γίνουν εργασίες για νέες διαγραμμίσεις σε όλους τους χώρους στάθμευσης».