Συνέντευξη τύπου Δ. Κατερίνης -Ι. Ντούμος: «Βάζουμε την Κατερίνη στον χάρτη των μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων της χώρας – Πολιτισμός με εξωστρέφεια»

Κοινωνία Τουρισμός

«Δρόμοι ανοικτοί για το Kragujevac» & «ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024» σηκώνουν αυλαία τον Μάϊο

Η καρδιά του πολιτισμού & του αθλητισμού «χτυπά» τον Μάϊο στην Κατερίνη: «Δρόμοι ανοικτοί για το Kragujevac» & «ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024» συνιστούν δύο σημαντικές  διοργανώσεις, για τις οποίες παραχώρησαν σήμερα συνέντευξη στους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ, ο Δήμαρχος, Γιάννης Ντούμος, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού/Τουρισμού, Ελίνα Διαμαντοπούλου, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Παιδείας & Δημοτικού Ωδείου, Γεώργιος Κοκαβίδης, ο πρόεδρος, της «Polis Δημοτικά Πάρκινγκ Α.Ε.», Γεώργιος Μπαλαούρας και ο αντιπρόεδρος,  Λευτέρης Παγωνίδης.

«Βάζουμε την Κατερίνη στο χάρτη των μεγάλων αθλητικών εκδηλώσεων της χώρας» σημείωσε ο Δήμαρχος, Γιάννης Ντούμος αναφερόμενος στον Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας, ενώ μιλώντας για την πολυθεματική γιορτή «Δρόμοι ανοικτοί για το Kragujevac» τόνισε: «Συνεχίζουμε με εξωστρέφεια τον προγραμματισμό πολιτιστικών εκδηλώσεων & δράσεων. Η αρχή έγινε με τις αποκριάτικες εκδηλώσεις και ήταν κατά κοινή ομολογία ιδιαίτερα επιτυχημένη».

ΔΡΟΜΟΙ ΑΝΟΙΧΤΟΙ

OPEN ROADS TO KRAGUJEVAC

09/05-13/05

Όπως υπογράμμισε η κα Διαμαντοπούλου: «Δρόμοι ανοικτοί- OPEN ROADS, είναι ο κεντρικός τίτλος της μεγάλης πολυθεματικής γιορτής που διοργανώνει ο Δήμος Κατερίνης/Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Τουρισμού, σε συνεργασία με τα Δημοτικά Πάρκινγκ από τις 9 έως τις 13 Μαΐου 2024, στο Δημοτικό Πάρκο. Στο επίκεντρο των εκδηλώσεων θα βρεθεί η σέρβικη πόλη του Κραγκούγιεβατς και η αδελφοποίηση με την πόλη της Κατερίνης». Όπως διευκρίνισε η αντιδήμαρχος: «Έχουμε λάβει την καταρχήν θετική έγκριση του Υπουργείου Εσωτερικών και περιμένουμε την οριστική έγκριση της Επιτροπής Αδελφοποιήσεων του Υπουργείου».

Αρωγός τα δημοτικά πάρκινγκ

«Είμαστε αρωγοί στις πρωτοβουλίες του Δήμου Κατερίνης και στην προκειμένη περίπτωση της αντιδημαρχίας Πολιτισμού/Τουρισμού. Συνεχίζουμε τώρα με την εκδήλωση στο δημοτικό πάρκο. Εμείς ως δημοτικά πάρκινγκ θα έχουμε τη διαχείριση του street food, ενώ έχουμε ολοκληρώσει τον πλειστηριασμό και τη διαμόρφωση των ζωνών» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της «Polis Δημοτικά Πάρκινγκ Α.Ε.», Γεώργιος Μπαλαούρας, ο οποίος μίλησε και για τα πολλαπλά οφέλη που θα έχει για τον τόπο μας η αδελφοποίηση με την 4η μεγαλύτερη πόλη της Σερβίας, το Kragujevac.

Το αναλυτικό πρόγραμμα

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η κεντρική είσοδος στον χώρο της γιορτής θα  διαμορφωθεί επί της οδού 7ης Μεραρχίας (κανόνια). Στο πάρκο βέβαια θα  είναι δυνατή η είσοδος από διάφορες πλευρές.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Ωράριο λειτουργίας   11:00-23:00

Πέμπτη 09/05

Street Food Festival

Παράλληλες Εκδηλώσεις για Παιδιά – Παιδικό Καφενείο*

18:30 Dj Party

Παρασκευή 10/05

Street Food Festival

Εμπορική Έκθεση Επιχειρηματιών (20 εκθέτες από τη Σερβία)

Παράλληλες Εκδηλώσεις για Παιδιά – Παιδικό καφενείο*

Εικαστικά Δρώμενα με τη συμμετοχή Σέρβων καλλιτεχνών

Έναρξη εκδηλώσεων 18:30

Πολιτιστικές εκδηλώσεις (Παραδοσιακοί χορευτές από Ελλάδα και Σερβία)

Επίσημη Έναρξη «OPEN ROADS To Kragujevac»

Συναυλία με την Πολυτονική Ορχήστρα Δήμου Κατερίνης

Σάββατο 11/05

Street Food Festival

Εμπορική Έκθεση Επιχειρηματιών (20 εκθέτες από τη Σερβία)

Φεστιβάλ Χρωμάτων (διάρκεια 3 ωρών)

Παράλληλες Εκδηλώσεις για Παιδιά *

Εικαστικά Δρώμενα

Έναρξη εκδηλώσεων 18:30

Έντεχνη και ροκ μουσική βραδιά με  καλλιτέχνες και  μπάντες της πόλης μας («Artifacts», «Θανάσης Μπατάλας και η παρέα του», «Magic Bus»)

Κυριακή 12/05

 Street Food Festival

Εμπορική Έκθεση Επιχειρηματιών (20 εκθέτες από τη Σερβία)

Παράλληλες Εκδηλώσεις για Παιδιά- Παιδικό Καφενείο*

Κόρες Πιερίων-Δράσεις αφιερωμένες στη Γιορτή της Μητέρας

Εικαστικά Δρώμενα

11:00 π.μ. Διαδημοτικό forum με τη συμμετοχή εκπροσώπων των δημοτικών αρχών Κατερίνης και Kragujevac.

20:00 Συναυλία με τις «FORTISSIMO»

Δευτέρα 13/05

Street Food Festival

Παράλληλες Εκδηλώσεις για Παιδιά – Παιδικό Καφενείο *

Εικαστικά Δρώμενα

18:30 Dj Party

Οι παράλληλες εκδηλώσεις για τα παιδιά περιλαμβάνουν:

Πρόκειται για την δημιουργία ενός πολύ όμορφου -πολύχρωμου- υπαίθριου χώρου για παιδιά με χρωματιστά καρεκλάκια και ξύλινα τραπέζια. στα οποία τα παιδιά θα μπορούν να απασχολούνται δημιουργικά, με ελεύθερη συμμετοχή, στο πλαίσιο εναλλακτικών εργαστηρίων τα οποία θα διεξάγονται καθ’ όλη την διάρκεια της γιορτής αδελφοποίησης.

Οι δράσεις που πρόκειται να διεξαχθούν στο πλαίσιο του παιδικού καφενείου είναι οι εξής:

-Μεγάλο 3D κάστρο από ανακυκλωμένα υλικά στο οποίο θα μπαίνουν μέσα τα παιδιά και θα το ζωγραφίζουν με πινέλα.

-Τοίχος αναρρίχησης για παιδιά

-Face painting. Εργαστήριο ζωγραφικής προσώπου.

-Εργαστήριο ζαχαροπλαστικής. Εργαστήριο κατά το οποίο οι μικροί μας φίλοι θα παίρνουν ρόλο ζαχαροπλάστη και θα δημιουργούν γλυκίσματα.

-Εργαστήριο ανακύκλωσης. Τα παιδιά θα δημιουργούν διακοσμητικά από ανακυκλώσιμα υλικά, μαθαίνοντας στην πράξη την σημασία της κυκλικής οικονομίας.

-Εργαστήριο δημιουργίας σημαίας. Τα παιδιά θα κατασκευάζουν την σημαία της χώρας στην οποία ανήκει ο αδελφοποιημένος δήμος.

-Εργαστήριο ζωγραφικής λουλουδιών. Τα παιδιά ζωγραφίζουν την γλάστρα ενός λουλουδιού που τους παρέχετε και το παίρνουν μαζί τους για να το φροντίσουν για το υπόλοιπο της ζωής του.

Η είσοδος στις  εκδηλώσεις είναι δωρεάν.

«ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024» στο πάρκο & στην Παραλία

Για την αθλητική  διοργάνωση «ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024» μίλησε ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Παιδείας & Δημοτικού Ωδείου, Γεώργιος Κοκαβίδης, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων: «Ο Δήμος Κατερίνης, αρωγός στις πρωτοβουλίες των αθλητικών φορέων της χώρας επενδύει στον αθλητισμό. Η ανάθεση από το Υπουργείο Αθλητισμού και την Οργανωτική Επιτροπή Cycling Greece, φιλοξενίας στην πόλη μας, του «ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024» αποτελεί ιδιαίτερη τιμή».

Όπως ανέφερε ο κος Κοκαβίδης: «20 ομάδες από όλο τον κόσμο, 120 επαγγελματίες αθλητές, 765 συνολικά χιλιόμετρα, 4 περιφέρειες, 22 πόλεις και ανάμεσά τους η Κατερίνη! Αυτοί οι εντυπωσιακοί αριθμοί συνιστούν την ταυτότητα του «ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024».

Συγκεκριμένα, στις 15/05 το δεύτερο σκέλος του 1ου ΕΤΑΠ, μήκους 92,46 χιλιομέτρων, έχει ως εκκίνηση τη Θεσσαλονίκη και τερματισμό την Παραλία Κατερίνης, ενώ στις 16/05, στο 2ο ΕΤΑΠ του ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024, μήκους 169,78 χιλιομέτρων, οι αθλητές θα εκκινήσουν από το Δημοτικό Πάρκο της Κατερίνης και θα κατευθυνθούν προς Θεσσαλία.

Πρόσκληση εθελοντών

Παράλληλα, ο κος Κοκαβίδης προσκάλεσε τους δημότες να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα των εθελοντών και να αγαπήσουν ακόμα περισσότερο το άθλημα της ποδηλασίας, αλλά και το ίδιο το ποδήλατο ως μέσο μετακίνησης και άσκησης. Το Πρόγραμμα Εθελοντισμού της διοργάνωσης απευθύνεται σε άτομα άνω των 18 ετών και η συμμετοχή τους είναι σημαντική για την εύρυθμη διεξαγωγή της διοργάνωσης. Οι δηλώσεις συμμετοχής των εθελοντών θα γίνονται δεκτές έως την Δευτέρα 6 Μαΐου 2024, στο επίσημο site της διοργάνωσης, καθώς και στο site του Δήμου Κατερίνης (www. katerini.gr).

Το πολιτιστικό πρόγραμμα της διοργάνωσης

Το αγωνιστικό μέρος θα πλαισιωθεί και από πολιτιστικές εκδηλώσεις και δράσεις, τις οποίες επιμελείται η αντιδημαρχία Πολιτισμού/Τουρισμού και σύμφωνα με την αρμόδια αντιδήμαρχο, Ελίνα Διαμαντοπούλου, επικεντρώνονται ως εξής:

ΔΕΗ ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

16-05-2024

10:00πμ-12:00μ

Εκπαιδευτική παρουσίαση οδικής ασφάλειας από την Ποδηλατική Από-Δράση Πιερίας

-Ποδηλατοβόλτα με την Ποδηλατική Από-Δράση

-Η παγκόσμια πρωταθλήτρια του καράτε, Κατερινιώτισσα Έλενα Χατζηλιάδου, πλαισιωμένη από ανερχόμενους αθλητές,  μυεί τα παιδιά στον κόσμο του καράτε

-Γνωριμία με το Σκάκι – Σκακιστικός Όμιλος Κατερίνης

-Ασκήσεις Κωπηλασίας με σταθερά κωπηλατικά μέσα – Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης

-Kids Drawing Area «Ζωγραφίζω το ποδήλατο και την πόλη μου» με το διακεκριμένο ζωγράφο Συμεών Δερμεντζίδη

-Χορευτικό τμήμα του γυμναστηρίου BOOTCAMP

-«Βλέπω τον κόσμο ποδηλατώντας» έκθεση ζωγραφικής-κολάζ σχολείων

-“I love 30km speed activation”- To 2o Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης ζωγραφίζει στη διάβαση έξω από το σχολείο καρδιές με το «30» και οι μαθητές αναρτούν πανό σχετικά με την προτεραιότητα των πεζών

-Σταντ ενημέρωσης από το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΑΤΡΑΚΤΟΣ»

-Έκθεση φωτογραφίας με θέμα το ποδήλατο- Σύλλογος Εικαστικών Πιερίας.

Τέλος, στις 15/05 ο τερματισμός του 1ου ΕΤΑΠ (δεύτερο σκέλος) στην Παραλία Κατερίνης, θα πλαισιωθεί με χορευτικές εκδηλώσεις.