Η πιστοποίηση καταλληλότητας των 137 παιδικών χαρών, στόχος του Δ. Κατερίνης – Ι. Ντούμος: Προχωράμε σταδιακά στη συντήρηση και στην πιστοποίηση των παιδικών χαρών

Κοινωνία

Την πρόθεση της Διοίκησης για βελτίωση των 137 παιδικών χαρών του Δήμου με στόχο την απόκτηση σήματος καταλληλότητας επισήμαναν σε δηλώσεις τους ο Δήμαρχος Κατερίνης, Γιάννης Ντούμος και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Χαράλαμπος Οφίδης. Το θέμα απασχόλησε και την πρόσφατη Ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Όπως σημειώνει ο Δήμαρχος, Γιάννης Ντούμος,: «Στις προγραμματισμένες ενέργειές μας,  με στόχο την αναβάθμιση των συνθηκών ασφαλείας και λειτουργικότητάς τους είναι  η συντήρηση των παιδικών χαρών και η πιστοποίησή τους. Όταν αναλάβαμε, διαπιστώσαμε ότι πολλά δημοτικά κτίρια κ.ά χώροι όπως οι παιδικές χαρές είναι χωρίς πιστοποίηση, δεν έχουν άδειες. Δεν μπορούμε όμως μέσα σε 100 ημέρες να τα κάνουμε όλα αυτά και μάλιστα χωρίς χρήματα. Θα κάνουμε όμως αυτό που πρέπει, με ίδια μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, ώστε να έχουμε παιδικές χαρές φιλικές προς όλους και κυρίως για τους μικρούς μας επισκέπτες». 

Σύγχρονες & φιλικές παιδικές χαρές

«Με παρεμβάσεις, στην πλειοψηφία των παιδικών χαρών, θα μπορέσουμε, το επόμενο διάστημα, μέσα από μία μελέτη, να προχωρήσει σταδιακά η διαδικασία για την εξασφάλιση πιστοποίησης παιδικών χαρών και απόκτησης του σήματος καταλληλόλητας για τη σύγχρονη λειτουργία τους» τόνισε από την πλευρά του, ο κος Οφίδης.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων εξήγησε ότι, σήμερα, λόγω έλλειψης χρημάτων, η νέα Διοίκηση προσπαθεί να συστήσει συνεργεία με ανθρώπους που ήρθαν αλλά και θα έρθουν στον Δήμο μέσα από το πρόγραμμα «1+1», ώστε να ασχολούνται και με τη λειτουργία των παιδικών χαρών, δηλαδή για καθαρισμό χόρτων, διευθέτηση της άμμου κ.λ.π.  Κι όπως είπε, στόχος είναι, ο Δήμος να προχωρήσει σταδιακά και με ομαλές διαδικασίες στην επισήμανση όλων αυτών των χώρων.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στη διάρκεια της πρόσφατης Ειδικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Ειδικός Συνεργάτης του Δημάρχου, Δημήτρης Ντούρος, αναφερόμενος στις ενέργειες που είχαν κάνει προηγούμενες Διοικήσεις προκειμένου να υπάρχει ασφάλεια των παιδιών στις παιδικές χαρές, είπε: «Από τις 137 παιδικές χαρές του Δήμου, σήμα καταλληλότητας είχαν πάρει 4 παιδικές χαρές. Σήμερα δεν υπάρχει παιδική χαρά με σήμα καταλληλότητας. Όλες, εκτός από 4, έχουν πιστοποιημένα όργανα, και 44 παιδικές χαρές υλοποιήθηκαν με χρηματοδότηση που είχε εξασφαλιστεί στις αρχές του 2019 μέσα από το πρόγραμμα «Φιλόδημος». Αξιοποιώντας αυτή τη χρηματοδότηση, η προηγούμενη Διοίκηση έκανε περιφράξεις και άλλες παρεμβάσεις, όμως δεν προχώρησαν οι διαδικασίες για την απόκτηση σήματος καταλληλότητας».