Ενημερωτικές εκδηλώσεις της Ελληνικής Εταιρείας Εμμηνόπαυσης στους δήμους Δίου Ολύμπου και Πύδνας Κολινδρού

Κοινωνία Υγεία

Με στόχο την ευαισθητοποίηση και επιστημονική ενημέρωση των γυναικών για την εμμηνόπαυση και την πρόληψη των συμπτωμάτων της , η Ελληνική Εταιρεία Εμμηνόπαυσης πραγματοποίησε το Σαββατοκύριακο 20 και 21/04 ενημερωτικές εκδηλώσεις στους Δήμους Πύδνας – Κολινδρού και Δίου – Ολύμπου, με ομιλητές τους χειρουργούς γυναικολόγους μαιευτήρες Δρ.Δημήτριο Μπαλαούρα και Δρ. Δημήτριο Χίτζιο.

Συγκεκριμένα στον Δήμο Πύδνας – Κολινδρού η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την συνδιοργάνωση του Δήμου, της Ιεράς Μητροπόλεως, Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος, του Ενοριακού Φιλόπτωχου Ταμείου Αγ. Αποστόλου Ανδρέα Πρωτοκλήτου Πολιούχου Αιγινίου, του Ενοριακού Φιλόπτωχου Ταμείου Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Αιγινίου,

του Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου Αιγινίου «Ανατολική Ρωμυλία», του Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου Αιγινίου «Η Δήμητρα» και  του Συλλόγου Γυναικών Παλαιού Ελευθεροχωρίου.

Στον Δήμο Δίου – Ολύμπου η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Αγίου Νικολάου με την συνεργασία της Δημοτικής Αρχής, της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος,  του Φιλόπτωχου Συλλόγου Κυριών και Δίδων Λιτοχώρου «Η Αγία Μαρίνα» και του Πολιτιστικού Ομίλου Λιτοχώρου .

Τις εκδηλώσεις άνοιξε η Πρόεδρος της ΕΛΕΤΕΜ του Παραρτήματος Κατερίνης Διονυσία Κατσικούδη τονίζοντας πως «μέλημά μας είναι να ξεπεραστεί ένα βασικό ταμπού γύρω από την γυναικεία εμμηνόπαυση, να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες που βιώνει η γυναίκα κατά την διάρκειά της και να αντιληφθεί πως τίποτα δεν τελειώνει με το τέλος του παραγωγικού κύκλου, αλλά ανοίγεται μία άλλη εξίσου όμορφη περίοδος της ζωής της». Στην συνέχεια τον λόγο πήραν οι ομιλητές οι οποίοι με τις τοποθετήσεις τους κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον του πολυπληθούς κοινού και απάντησαν σε όλες τις απορίες που έθεσαν και αφορούσαν στην  γυναικολογική, την ψυχολογική υγεία και γενικότερα στην μεταβατική αυτή φάση από την αναπαραγωγική ηλικία προς την ωρίμανση.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού Χρήστος Κομπατσιάρης , η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου , ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Στέλιος Χλεμές, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας & Πολιτισμού Δημήτριος Κοεμτζής, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού & Ακτών Μαρία Ναβροζίδου, η τοπική σύμβουλος Παλαιού Ελευθεροχωρίου Δήμητρα Τελίδου, ,η Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Νέας Αγαθούπολης Μαρία Πεσιντζή, ο δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης Γιώργος Μπαλαούρας, εκπρόσωπος του Βουλευτή Σπυρίδων Κουλκουδίνα, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας Δήμου Δίου – Ολύμπου Αστέριος Τζήμας , η Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Δίου – Ολύμπου Ολυμπία Δαδούλη,  η Αντιδήμαρχος δημοτικής ενότητας Λιτοχώρου Σοφία Ζουρζούρα, η σύζυγος του Δημάρχου Ευάγγελου Γερολιόλιου και πλήθος κόσμου.

Η ΕΛΕΤΕΜ ευχαριστεί θερμά για την ευγενική χορηγία τους:

Homelak.gr

Vmbeauty

Ανθοπωλείο «Μικρός Κήπος»