Η. Τσιτλακίδης: « Αναδεικνύουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας» – Συνάντηση της ΕΞΕΠ με τον δήμαρχο Πύδνας Κολινδρού

Τουρισμός

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Πύδνας Κολινδρού Χρήστο Κομπατσιάρη είχε ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας. Συγκεκριμένα, στη συνάντηση συμμετείχαν εκτός από τον Πρόεδρο κ. Ηρακλή Τσιτλακίδη, ο αντιπρόεδρος Γιώργος Ζώβας, ο Γ. Γραμματέας Νίκος Λαλούμης  και το μέλος κ. Γεωργιάδης Ιωάννης.

Στη συνάντησή με το Δήμαρχο συζητήθηκαν τα προβλήματα καθημερινότητας  που αντιμετωπίζει ο τουριστικός κλάδος της περιοχής  καθώς και τις ενέργειες προβολής και διαχείρισης του τουριστικού προϊόντος .  Από την πλευρά του ο Δήμαρχος τους ενημέρωσε για την αδελφοποίηση με τον Δήμο Δραγατσανίου Ρουμανίας  και την υπογραφή μνημονίου  συνεργασίας.

Εκτενής συζήτηση έγινε για την περαιτέρω ανάδειξη της περιοχής της Βόρειας  Πιερίας, για τους τρόπους συνεργασίας, έτσι ώστε να υπάρξει η ανάλογη προβολή και ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής, προβάλλοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, όπως η  εξαιρετική ποιότητα των μυδιών η γνωστή εκδήλωση «Μυδοχαρά», η εμποροπανήγυρη Αιγινίου που αποτελεί ένα καταξιωμένο θεσμό,  το Παρατηρητήριο άγριων πουλιών στη Ν. Αγαθούπολη, η  αρχαία Πύδνα και άλλες περιοχές και μνημεία, όπως η μουσειακή αποθήκη Μακρυγιάλου.

Στόχος όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της ΕΞΕΠ  κ. Τσιτλακίδης είναι αφενός η περιοχή να «χτίσει» για τους επισκέπτες ένα γαστρονομικό προφίλ, αφετέρου να αποτελέσει μια ακόμη επιλογή για όσους επιλέξουν την Πιερία, ως τουριστικό προορισμό για όλο το χρόνο.