ΝΔ…Δύναμη αστάθειας για την ζωή της εργατικής – λαϊκής οικογένειας – Γράφει ο Παναγιώτης Σαββίδης

Απόψεις

Μόνο για ευήθεια δεν μπορείς να κατηγορήσεις τον Μητσοτάκη και την πολιτική της ΝΔ, όπου με ταξικό φανατισμό και προσήλωση, δημιουργεί  συνθήκες ανασφάλειας και ανέχειας  στον λαό.

Μια κυβέρνηση του κεφαλαίου, κυνική και αδίστακτη, που η όποια νομιμοποίηση της, δεν την κάνει αποδεκτή από την λαϊκή – κοινωνική πλειοψηφία.

 Συμπεριφέρεται αλαζονικά και με έπαρση χωρίς να υπολογίζει ακόμα και τον ανθρώπινο πόνο όπως συμβαίνει στην περίπτωση με το κρατικό έγκλημα στα Τέμπη και στο πως αντιμετωπίζει τους συγγενείς των νεκρών.

Με συμμάχους τα ΜΜΕ των καπιταλιστών που τροφοδοτεί κάθε τόσο με ζεστό χρήμα και διατεταγμένους δημοσιογράφους τύπου Πορτοσάλτε, Οικονόμου, κ.α, η κυβέρνηση της ΝΔ μετατρέπει το μαύρο σε άσπρο για να αιτιολογήσει την ανάλγητη – αντιλαϊκή πολιτική της.

Τυφλωμένη από την ιδεοληψία του φιλελευθερισμού και την οικονομία της αγοράς δρα σαν πολιορκητικός κριός στην λαϊκή καθημερινότητα. Υπονομεύει τις λαϊκές – κοινωνικές  ανάγκες που θυσιάζει στον Προκρούστη ισχυρών οικονομικών – επιχειρηματικών συμφερόντων.

Με όπλο τον δικολαβισμό η κυβέρνηση καταμερίζει ρόλους ανάμεσα σε υπουργούς της.

 Πολλοί από αυτούς έχουν πιάσει  στασίδι σε τηλεοπτικά πάνελ, όπου με σαθρότητες, νουθετούν τον λαό γιατί πρέπει να ζει φτωχά, με την ακρίβεια να ροκανίζει το ήδη λεηλατημένο εισόδημα, να πληρώνει ακριβά για υγεία, παιδεία, κα. 

Αυτή η πολιτική δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί, να ηττηθεί, από πολιτικές δυνάμεις που συμπλέουν στρατηγικά με την ΝΔ, που δίνουν όρκο πίστης στην ΕΕ και το μόνο που αναζητούν είναι να γίνουν «Χαλίφηδες στην θέση του Χαλίφη».

ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κόμματα δοκιμασμένα στην κυβερνητική αντιλαϊκή διαχείριση, δεν μπορούν να αντιπολιτευτούν την ΝΔ, αφού στα βασικά συμφωνούν, σαν κόμματα του αστικού τόξου που δεν αμφισβητούν τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην περασμένη θητεία το ΠΑΣΟΚ ψήφισε στο Ευρωκοινοβούλιο τα ίδια με τη ΝΔ σε ποσοστό 93% και ο ΣΥΡΙΖΑ 75%, όπως και το φασιστικό μόρφωμα του Βελόπουλου κατά 54,3%.

Είναι τα ίδια κόμματα που στην προηγούμενη κοινοβουλευτική θητεία  κατέγραψαν από τα υψηλότερα ποσοστά κοινοβουλευτικής συναίνεσης, εφάμιλλο σχεδόν με την κοινοβουλευτική περίοδο 2015 – 2019, μετά την από κοινού ψήφιση του 3ου μνημονίου που εισηγήθηκε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ και λοιπά πατριδοκάπηλα – φασιστικά κόμματα ( κόμμα Βελόπουλου, ΝΙΚΗ, Σπαρτιάτες) βρίσκονται στην ίδια αντιλαϊκή όχθη και με καταμερισμένους ρόλους από το αστικό πολιτικό σύστημα, εξωραΐζουν την πολιτική του κεφαλαίου που εχθρεύεται τα λαϊκά συμφέροντα.

Η μόνη αντιπολίτευση, μπορεί να γίνει από τον ίδιο τον λαό, από το οργανωμένο κίνημα του, στους δρόμους του μαζικού αγώνα, της ανυπότακτης πάλης.

Σε αυτή την αντιπολίτευση στοχεύει το ΚΚΕ γιατί είναι η μόνη που μπορεί να ενισχύσει το ρεύμα αμφισβήτησης και ανατροπής ενάντια στην κυρίαρχη πολιτική, στην ΕΕ.

Στις επικείμενες ευρωεκλογές στις 9 Ιουνίου ο λαός μπορεί να κάνει την διαφορά και να στείλει μήνυμα απειθαρχίας, περηφάνιας και αξιοπρέπειας.

Μήνυμα απειθαρχίας  στις αποφάσεις – οδηγίες της ΕΕ, στις πολιτικές που υποβαθμίζουν το βιοτικό του επίπεδο, τον φτωχαίνουν, του υποσκάπτουν την ζωή και το μέλλον.

Από αυτή την σκοπιά η μάχη των ευρωεκλογών είναι κρίσιμη μάχη για την επόμενη μέρα, για τους επόμενους αγώνες του λαού, για το κίνημα και την προοπτική του.

Ο λαός δεν πρέπει να τσιμπήσει στα κίβδηλα, εκβιαστικά και υποτακτικά  διλήμματα της ΝΔ «σταθερότητα ή περιπέτειες» αλλά και όλων των άλλων «μνηστήρων» της αστικής διαχείρισης, και να δώσει την απάντηση του με πιο ισχυρό ΚΚΕ.

Σαββίδης Παναγιώτης