Χρόνια πολλά Πιερικέ μας

Αθλητικά

  Η 11η Απριλίου 1961 αποτελεί ιστορική και καθοριστική στιγμή  για τον Σύνδεσμο Φιλάθλων Κατερίνης «Ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ». Την ημέρα αυτή τα μέλη των δύο ποδοσφαιρικών σωματείων της πόλης, συναποφασίζουν την ενοποίηση και τη δημιουργία ενός νέου συνόλου, όπου μέσα από την κοινή πορεία και αξιοποίηση του δυναμικού των δύο σωματείων θα συμμετάσχουν στη συνέχεια με νικηφόρα προοπτική στο προσφάτως ιδρυθέν εθνικό μας πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.

  Η 11η Απριλίου 1961 θεωρείται γενεσιουργός ημερομηνία, καθότι οι γενικές συνελεύσεις του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Ολύμπου αποδέχονται την πρόταση της συνένωσης που οδηγεί πλέον στη δημιουργία του Σ.Φ.Κ. «Ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ». Το εγχείρημα γρήγορα επέφερε καρπούς και η ομάδα καταξιώθηκε σε  Ελλαδικό αλλά και στον διεθνή ορίζοντα του δημοφιλέστερου στον κόσμο αθλήματος.

  Ιστορικά ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ μετά τις πρώτες  τρεις δεκαετίες όπου είχε συμμετοχική παρουσία στις δύο κορυφαίες κατηγορίες του εθνικού μας πρωταθλήματος, πέρασε σταδιακά στα δύσκολα χρόνια, έδειξε στιγμές ανάτασης, αλλά μέχρι εκεί. Η προοπτική της παρουσίας του ΠΙΕΡΙΚΟΥ στην πρώτη των κατηγοριών παραμένει εδώ και χρόνια μια ποθητή ελπίδα. Αυτό δεν αλλοτριώνει όμως την ιστορική διαδρομή της ομάδας της Κατερίνης και τα όσα σημάδεψαν την αγωνιστική του πορεία.

  Βέβαια τα χρόνια αλλάζουν, η ζωή εξελίσσεται. Το ποδόσφαιρο πέρασε στον επαγγελματισμό και αποτελεί μέρος της επιχειρηματικότητας, παρά του ότι η φίλαθλη κοινωνία αποτελεί την ραχοκοκαλιά του.

  Στα επιχειρηματικά χρόνια υπήρξαν άνθρωποι που κατέθεσαν ψυχή. Όπως και στις περιόδους του ερασιτεχνισμού. Αρκετοί αμφισβητήθηκαν, χλευάστηκαν και δέχθηκαν κριτικές από μερίδα φιλάθλων … από μακριά και εκ του ασφαλούς. Επιλογές που δεν συνέβαλαν στο να βελτιωθούν τα όποια λάθη, αλλά απεναντίας λειτούργησαν διαλυτικά και μάλιστα οδήγησαν σε μερίδα διοικητικών να απομακρυνθούν απογοητευμένοι.

  Εν κατακλείδι. Ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ όσο κατά καιρούς να μας απογοήτευσε αγωνιστικά, παραμένει ο ποδοσφαιρικός εκφραστής της Πιερίας. Και αυτό το κομμάτι της ιστορικής συνοχής της Κατερίνης δεν απαξιώνεται, δεν αλλοτριώνεται, δεν παραγράφεται.

  Εύκολη και «εξ απαλών ονύχων» είναι η κριτική που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια από μερίδα δήθεν ευαισθητοποιημένων φιλάθλων και όχι μόνον. Η κριτική εφ  όσον  είναι καλοπροαίρετη και εποικοδομητική έχει καλώς. Η κριτική της μιζέριας και της γκρίνιας αλήθεια που οδηγεί;

  Σήμερα την διοικητική πορεία του ΠΙΕΡΙΚΟΥ έχει αναλάβει ο Θανάσης Παπαδόπουλος. Προχώρησε σε κινήσεις που δεν έφεραν τα ποθητά αποτελέσματα. Αλλά προσπάθησε. Την ώρα που πολλοί … τράβηξαν την ουρά τους. Έτσι όπως ορθά αναφέρει στη ρήση του ο Ρώσος συγγραφέας, Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι, ότι «Μερικά πράγματα δεν μπορεί κανείς να τα κρίνει, αν δεν τα έχει δοκιμάσει μόνος του» Απλά και κατανοητά για μερικούς παν γνώστες των πάντων.   

  Για το καλό του ΠΙΕΡΙΚΟΎ υποστηρίζουμε και κριτικάρουμε καλοπροαίρετα. Ότι άλλο πάει αλλού…  

  Επειδή ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ είναι η ομάδα της καρδιάς μας, η ίδια η ιστορία της Κατερίνης, τον υποστηρίζουμε για να ορθοποδήσει επιτέλους. Μάλιστα στην εορτάσιμη ημέρα, του ευχόμαστε τα καλύτερα. Ας σταθούν όμως παραγωγικά δίπλα του και οι φορείς της πολιτείας και όχι εκ του μακρόθεν.

  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΠΙΕΡΙΚΕ ΜΑΣ.

  Με αφορμή την γενέθλιο ημερομηνία ο πρόεδρος του Σ.Φ.Κ. «Ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ» Θανάσης Παπαδόπουλος, δέχθηκε ευχές φιλάθλων μεταξύ των οποίων και από τον Δημήτρη Αδαμόπουλο ο οποίος μαζί με τους Νικόλαο και Δημήτριο Ξενίδη συνεχίζουν την συγκέντρωση ιστορικού υλικού για να αποτελέσει την παρακαταθήκη της διαδρομής του σωματείου με την περίλαμπρη πορεία.

      Σχόλιο: Περικλής Χατζηγιάννης