Με συμμετοχή από την Πιερία η εθνική αποστολή στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Νέων αγωνιστικής αναρρίχησης

Αθλητικά

Με τρεις αθλητές στην εθνική ομάδα και έναν αθλητή, που ήδη βρίσκεται στο Curno της Ιταλίας για την πρώτη του συμμετοχή στο πανευρωπαϊκό κύπελλο νέων

Το άθλημα της αγωνιστικής αναρρίχησης έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια μεγάλη πρόοδο, με την Πιερία να συμμετέχει ενεργά και να πρωταγωνιστεί!  

Η πρώτη γυναίκα προπονήτρια της εθνικής ομάδας, η Στέλλα Κερασίδου, ιδιοκτήτρια του Rock School Climbing Wall, η οποία είναι η πρώτη οργανωμένη τεχνητή πίστα αναρρίχησης στην Πιερία, μοχθεί για να αναπτύξει – το ολυμπιακό πλέον – άθλημα της αγωνιστικής αναρρίχησης στην Πιερία.

Η προσπάθεια αυτή αποδίδει καρπούς αφού στα πανελλήνια πρωταθλήματα οι αθλητές της Πιερίας πρωταγωνιστούν ενώ συμμετέχει πάντα ικανός αριθμός στην εθνική ομάδα. Φέτος μέχρι στιγμής συμμετέχουν τρείς αθλητές από την Πιερία στην Εθνική Ομάδα και είναι οι Ζουλούμης Αναστάσιος (2010), Αποστολόπουλος Ιωάννης (2010) και η Ευτυχία Σπανού (2006)

Ο Ιωάννης Αποστολόπουλος συμμετέχει στην κατηγορία Παίδων και κατατάχτηκε 3ος ενώ Ευτυχία Σπανού με σημαντικές επιτυχίες στην αθλητική της πορεία κατέκτησε την 1η θέση στο πανελλήνιο κύπελλο.

Ο Αναστάσιος Ζουλούμης αγωνίζεται στην κατηγορία Παίδων και κατέκτησε την 2η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Επίσης από την Ομοσπονδία επιλέχτηκε και βραβεύτηκε ανάμεσα στους καλύτερους αθλητές της προηγούμενης χρονιάς. Σήμερα (4-4-2024) ταξιδεύει για το Curno της Ιταλίας όπου ως μέλος της ελληνικής εθνικής ομάδας θα πάρει μέρος στο πανευρωπαϊκό κύπελλο νέων. Το αθλητή συνοδεύει η προπονήτρια κα Στέλλα Κερασίδου η οποία είναι και προπονήτρια της εθνικής Ομάδας.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στον αθλητή μας στην πρώτη του συμμετοχή σε πανευρωπαϊκό κύπελλο.