Ο θρησκευτικός θησαυρός της Θεσσαλονίκης προβάλλεται στο ρουμανικό κοινό

Τουρισμός

ον θρησκευτικό πλούτο της Θεσσαλονίκης είχαν την ευκαιρία  να γνωρίσουν η αρχισυντάκτρια του διαδικτυακού περιοδικού www.viva.ro  κα. Tatiana Solomon και η φωτογράφος κα. Andriana Smeureanu, στο δημοσιογραφικό ταξίδι (press trip) που διοργάνωσε η Υπηρεσία ΕΟΤ Ρουμανίας με την καθοριστική συμβολή του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης (ΟΤΘ).

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα δημοφιλές μέσο στο ρουμανικό κοινό με 17.000.000 views τον μήνα.

Το ταξίδι είχε ως στόχο την ενίσχυση προβολής της Θεσσαλονίκης στη ρουμανική αγορά.

Το πρόγραμμα του ταξιδιού αποσκοπούσε στην απόκτηση από τους συμμετέχοντες μιας ολοκληρωμένης εμπειρίας της πόλης με ιδιαίτερη έμφαση στα θρησκευτικά μνημεία της. 

Η Ρουμάνα δημοσιογράφος και η φωτογράφος  απόλαυσαν την διαμονή τους στο ξενοδοχείο ΑΝΑΤΟΛΙΑ, επισκέφθηκαν ιερούς ναούς, μνημεία και αξιοθέατα της Θεσσαλονίκης , γνώρισαν τη γαστρονομία της και ήρθαν σε επαφή με ανθρώπους της πόλης.

Η Θεσσαλονίκη αποτελεί ιδιαίτερα αγαπητό προορισμό των Ρουμάνων κάθε εποχή του χρόνου. Χαρακτηρίζονται από υψηλό θρησκευτικό συναίσθημα και λατρεύουν την ελληνική μουσική. Αρκετοί, κυρίως από την μεσαία και ανώτερη οικονομική τάξη, επιλέγουν να την επισκέπτονται τα σαββατοκύριακα, προκειμένου να απολαύσουν τη γαστρονομία της, τις αγορές και τις επιλογές διασκέδασης που προσφέρει.