Καμπάνια ενημέρωσης από την Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης, με αφορμή την ημέρα αυτισμού στις 2 Απριλίου – «Περπατώ για τον αυτισμό»

Κοινωνία Υγεία

Η Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό έχει καθιερωθεί  από το 2008 με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου σε θέματα που άπτονται των διαταραχών του αυτιστικού φάσματος.

Με αφορμή την ημέρα αυτισμού στις 2 Απριλίου,η Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης πραγματοποιεί καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με θέμα «Περπατώ για τον αυτισμό».

Από τις 26 Μαρτίου έως 2 Απριλίου καλούμε όλους τους ευαισθητοποιημένους πολίτες  να περπατήσουν για τον αυτισμό και να αναρτούν καθημερινά τα βήματα που πραγματοποίησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που διαθέτουν. Και αυτό γιατί η κοινωνία των πολιτών έχει τη δύναμη να συνεργάζεται και να δείχνει έμπρακτα την υποστήριξή της προς το διαφορετικό.

 Η καμπάνια θα κορυφωθεί την Τρίτη 2 Απριλίου 2024 και ώρα 10:30 στην Κεντρική πλατεία της Κατερίνης ,όπου μαζί με μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα γράψουμε σκέψεις ,συναισθήματα και μηνύματα αποδοχής σε ένα τοίχο αγάπης και θα περπατήσουμε συμβολικά στον πεζόδρομο της πόλης μας, στέλνοντας με αυτόν τον τρόπο ένα ηχηρό μήνυμα για την ισότητα και την αποδοχή ατόμων με αυτισμό.