Πιέρια Όρη | Σ.Μαυρίδου: “Παρακολουθούμε την εξέλιξη της πυρκαγιάς σε δύσβατη περιοχή και συνδράμουμε” – Στη μάχη της κατάσβεσης 58 πυροσβέστες και 20 οχήματα από Πιερία, Ημαθία, Κιλκίς και Θεσσαλονίκη

Κοινωνία Περιβάλλον

ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ:

Η Περιφερειακή Ενότητα από την πρώτη στιγμή παρακολουθεί την εξέλιξη της πυρκαγιάς σε δύσβατη περιοχή των Πιερίων. Επισημαίνεται η υψηλή επικινδυνότητα εξάπλωσης της φωτιάς, λόγω της βλάστησης και του δύσβατου της περιοχής.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, βρίσκεται στο πεδίο της φωτιάς για την συμμετοχή της στον συντονισμό των ενεργειών για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην περιοχή Σαρακατσάνα των Πιερίων.

Στο πεδίο βρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Πιερίας, ο αρχιπύραρχος ΠΥ Ι. Στεργιούλας, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Πιερίας πύραρχος Π. Πατσιαλής, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κατερίνης αντιπύραρχος Ν. Φωτίου, ο Διευθυντής Δασών Ν. Πιερίας Π. Παπαπέτρου καθώς και πλήθος υπηρεσιακών παραγόντων των εμπλεκομένων φορέων, για τον καλύτερο συντονισμό των ενεργειών για τον περιορισμό και την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Στο πεδίο μεταβαίνει σήμερα και ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Θ. Κοσμίδης.

Σημειώνεται ότι η μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε σε δύσβατο σημείο σε χαράδρα στα Πιέρια Όρη χθες Κυριακή γύρω στις 12 το μεσημέρι. Στην περιοχή Σαρακατσάνα, όπου έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις (πεζοπόρα και πυροσβεστικά οχήματα) της Διεύθυνσης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Πιερίας, πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ημαθίας και Θεσσαλονίκης. Συνολικά επιχειρούν 58 άτομα (στελέχη των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών) και 20 πυροσβεστικά οχήματα από την Πιερία, Ημαθία, Κιλκίς και Θεσσαλονίκη.

Η Περιφερειακή Ενότητα συνδράμει με διάθεση πόρων και μέσων για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, με την αποστολή τριών υδροφόρων καθώς και μηχανημάτων έργου για την ενδυνάμωση της αντιπυρικής προστασίας της περιοχής από τη Διεύθυνση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Πιερίας καθώς και τη Διεύθυνση Δασών Ν. Πιερίας.

Επίσης, προειδοποιεί τους πολίτες της Πιερίας, να μην εισέλθουν στα δάση των Πιερίων για δική τους ασφάλεια καθώς και να επικοινωνήσουν άμεσα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο 199, για να δηλώσουν πιθανή νέα εστία ή πληροφορίες για την πυρκαγιά.