Σεμινάριο πρώτων βοηθειών πραγματοποίησε η Ένωση ποντίων Πιερίας  με το ΕΚΑΒ Κατερίνης

Πολιτισμός Υγεία

Η Ένωση Ποντίων Πιερίας την Δευτέρα 12 Μαρτίου 2024 στο Πνευματικό-Πολιτιστικό Κέντρο του συλλόγου, οργάνωσε και υλοποίησε ένα ιδιαίτερα σημαντικό εκπαιδευτικό σεμινάριο πρώτων βοηθειών με το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) Κατερίνης.

Η εκπαίδευση των μελών και φίλων του συλλόγου, περιλάμβανε θεωρία και πρακτική άσκηση στην Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση ( ΚΑΡΠΑ ), στη χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (ΑΕΑ ) και πρώτες βοήθειες στην αντιμετώπιση επειγουσών και απειλητικών καταστάσεων για την ανθρώπινη ζωή. Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό σεμινάριο  είχε διάρκεια 5 πέντε ( 5 ) ώρες και κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης οι συμμετέχοντες εξασκήθηκαν σε εκπαιδευτικά προπλάσματα εφαρμόζοντας τα τελευταία ιατρικά πρωτόκολλα της Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης. Επίσης είδαν και έκαναν χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ποντίων Πιερίας ευχαριστεί το ΕΚΑΒ Κατερίνης για την άψογη συνεργασία, και ιδιαίτερα την Διευθύντρια κα. Δέσποινα Χαρίση όπως και το προσωπικό την κα. Δανάη Φελέκη και τον κ. Νικόλαο Χαλατσή για την ευγενική τους προθυμία να προσφέρουν τις γνώσεις τους. 

  για το

     Διοικητικό Συμβούλιο

      -Ο-                                                               -Η-

               Πρόεδρος                                              Γεν. Γραμματέας

        Κώστας Παπουτσίδης                                   Περιστέρα Πεΐδου