Δήμος Κατερίνης – Αντιδημαρχία Δόμησης: Συνάντηση εργασίας στη Θεσσαλονίκη για το ειδικό πολεοδομικό σχέδιο παραλιακών περιοχών

Κοινωνία

Η υπό εκπόνηση μελέτη με τίτλο: «Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΕΠΣ) Παραλιακών Περιοχών Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας», βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης εργασίας που είχαν χθες στη Θεσσαλονίκη, στα γραφεία εταιρείας μελετών (με έναν εκ των αναδόχων), ο Αντιδήμαρχος Δόμησης του Δήμου Κατερίνης, Παναγιώτης Ιορδανίδης, ο Διευθυντής της υπηρεσίας, Σταύρος Κοκολάκης, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου.

«Ήταν μία γόνιμη και εποικοδομητική συνάντηση, στην οποία συζητήσαμε για το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο, ένα καθοριστικό εργαλείο για τους Δήμους της Πιερίας, που μπορεί να αναδείξει τις αναπτυξιακές δυνατότητες του τόπου μας» σημείωσε σε δήλωσή του, ο Αντιδήμαρχος, Παναγιώτης Ιορδανίδης.

Όπως διευκρίνισε ο κος Ιορδανίδης, το ειδικό πολεοδομικό σχέδιο παραλιακών περιοχών του νομού δίνει τη δυνατότητα να οργανωθούν και να αναπτυχθούν χωρικά οι Δήμοι της Πιερίας, να ορισθούν χρήσεις γης, να αξιολογηθούν τα δεδομένα περιβαλλοντικών επιπτώσεων και της κλιματικής αλλαγής.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί προ δύο μηνών, στο Δημαρχείο Κατερίνης παρουσία του Δημάρχου, Ιωάννη Ντούμου, συνάντηση ενημερωτικού χαρακτήρα μεταξύ αναδόχων εταιρειών, των διοικήσεων των Δήμων της Πιερίας, καθώς και εμπλεκομένων υπηρεσιών.

Όπως επισημάνθηκε, το έργο θα τεθεί προς διαβούλευση εντός του 2024, ενώ εκτιμάται ότι το πρώτο εξάμηνο του 2026, θα παραδοθεί η μελέτη και θα υπογραφεί το προεδρικό διάταγμα.