Ο ΠΟΤΑΠ στην κορυφαία διεθνή έκθεση τουρισμού στο Βερολίνο

Τουρισμός

Στη μεγαλύτερη έκθεση υπηρεσιών για την ταξιδιωτική βιομηχανία και το κεντρικό  φόρουμ επικοινωνίας και μάρκετινγκ για τον παγκόσμιο τουρισμό,  «ITB» που έλαβε χώρα  στο Βερολίνο από τις 5 έως 7 Mαρτίου, συμμετείχε ο  Πιερικός Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΠΟΤΑΠ), με σκοπό την προβολή της τουριστικής εικόνας της

Ο ΠΟΤΑΠ πρόβαλε και ανέδειξε  το τουριστικό προϊόν της Πιερίας μέσα σε δικό του χώρο σε ενιαίο περίπτερο με την  Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τους Τουριστικούς  Οργανισμούς της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής.

Μέσω του πλούσιου έντυπου και ψηφιακού υλικού, αναδείχθηκαν οι φυσικές ομορφιές της Πιερίας και η πλούσια ιστορία, που θέτουν την Πιερία ως ένα πραγματικά μοναδικό προορισμό, που συνδυάζει την  ιστορία, τον πολιτισμό, τη γαστρονομία, τις τουριστικές υποδομές και τα εναλλακτικά είδη τουρισμού, στη σκιά ενός παγκόσμιου μνημείου φύσης, του Ολύμπου.

Τον Πιερικό Οργανισμό Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΠΟΤΑΠ) εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος του ΠΟΤΑΠ κ. Γιώργος Καραλής και τα μέλη του του Δ.Σ. κα Ελίνα Διαμαντοπούλου, Αντιδήμαρχος Δήμου Κατερίνης και κ. Στέλιος Ούζας. Συμμετείχε, επίσης και η Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Δίου-Ολύμπου κα Σοφία Ζουρζούρα.

Το περίπτερο του ΠΟΤΑΠ κατέγραψε μεγάλη επισκεψιμότητα και από την πρώτη στιγμή που η έκθεση άνοιξε τις πύλες της πραγματοποιήθηκαν πολλά ραντεβού και συναντήσεις με tour operators και στελέχη της τουριστικής βιομηχανίας.

          Κατά τη διάρκεια της έκθεσης οι κ.κ. Καραλής και Ούζας είχαν εποικοδομητικές επαφές με τουριστικούς φορείς, tour οperators, αλλά και με ξένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης,  όπου πρόβαλλαν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πιερίας, στο πλαίσιο της ανάπτυξης του θεματικού τουρισμού, που αποτελεί στρατηγικό άξονα στην υλοποιούμενη τουριστική πολιτική του ΠΟΤΑΠ.

Πραγματοποιήθηκαν παραγωγικές συναντήσεις με  στελέχη του κορυφαίου tour operator της Γερμανίας «Alltours», με εκπροσώπους του ταξιδιωτικού ομίλου «Jet2», της εταιρίας «Schauinsland-Reisen»,  της εταιρίας «Anex»,  με το Προεδρείο της Ομογένειας, με την Υπεύθυνη του Γραφείου ΕΟΤ στη Γερμανία κα Νικολέτα Λεκανίδη, κ.ά.

Η συμμετοχή του ΠΟΤΑΠ στην μεγαλύτερη τουριστική έκθεση τον κόσμο, στην «ITB Berlin» εντάσσεται στην στρατηγική του Οργανισμού  για την προώθηση της Πιερίας ως τουριστικού προορισμού και είναι συνέχεια της συστηματικής δουλειάς που γίνεται από τον ΠΟΤΑΠ με τη συνέργεια της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, των τριών Δήμων του νομού, της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος και των τοπικών φορέων και με την καθοριστική συμβολή της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφίας Μαυρίδου.

Ο ΠΟΤΑΠ στο πλαίσιο της εξωστρέφειας  και της δυναμικής προβολής του προορισμού συνεχίζει τις στοχευμένες δράσεις του και ενέργειες που ενισχύουν την παρουσία της Πιερίας στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη.