H Π.Ε. Πιερίας και ο ΠΟΤΑΠ στη διεθνή έκθεση τουρισμού της Δανίας

Τουρισμός

Η Πιερία παρουσιάστηκε στο κοινό της Δανίας στη διεθνή έκθεση τουρισμού «Ferie for Alle», η οποία πραγματοποιήθηκε στο Χέρνινγκ από 21 έως 23 Φεβρουαρίου.

Προσελκύοντας πλήθος επισκεπτών, η  Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας με τον Πιερικό Οργανισμό Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΠΟΤΑΠ),  την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τους Τουριστικούς Οργανισμούς της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής.  Με δικό τους σταντ  μέσα στο εκθεσιακό περίπτερο του ΕΟΤ,  ανέδειξαν στη σκανδιναβική αγορά, το ποικίλο τουριστικό προϊόν της περιοχής.

Μεγάλο ενδιαφέρον εκδηλώθηκε από το δανέζικο κοινό για όλες τις μορφές τουρισμού στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της έκθεσης, προσελκύοντας περίπου 55.500 επισκέπτες. Αναλυτικές πληροφορίες ζητήθηκαν για τον οδικό τουρισμό και τα «road trips», για διανυκτερεύσεις σε κάμπινγκ της  Πιερίας καθώς και για τις περιπατητικές διαδρομές.

Μέσω του πλούσιου έντυπου και ψηφιακού υλικού, αναδείχθηκαν οι φυσικές ομορφιές της Πιερίας και η πλούσια ιστορία, που θέτουν την Πιερία ως ένα πραγματικά μοναδικό προορισμό, που συνδυάζει το δίπτυχο «ήλιος-θάλασσα» με την ιστορία, τον πολιτισμό, τη γαστρονομία, τις τουριστικές υποδομές και τα εναλλακτικά είδη τουρισμού, στη σκιά ενός παγκόσμιου μνημείου φύσης, του Ολύμπου.

Με αφορμή τη συμμετοχή  στη διεθνή τουριστική έκθεση της Δανίας η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η συμμετοχή της Πιερίας σε μια ακόμη σημαντική έκθεση του εξωτερικού συμβάλλει στην εξωστρέφεια και την προβολή της περιοχής μας. Η Πιερία είναι μία περιοχή που προσφέρεται για τουρισμό δώδεκα μήνες το χρόνο. Με τη συμμετοχή μας στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις διευρύνουμε το μέγεθος του εισερχόμενου τουρισμού από τις διάφορες χώρες. Η προβολή του τουριστικού προϊόντος της περιοχής μας αποτελεί μία πολύ σημαντική μας προτεραιότητα καθώς αποτελεί έναν από τους βασικούς αναπτυξιακούς πυλώνες του τόπου μας».