Ο ΠΟΤΑΠ προωθεί τον συνεδριακό και αστικό τουρισμό-  Συνεργασία με το Thessaloniki Convention Bureau

Τουρισμός

  Στην προσπάθεια στο να αξιοποιήσει όλες τις μορφές τουρισμού, να τις προωθήσει και να τις αναδείξει προς οικονομικό και αναπτυξιακό όφελος των επιχειρήσεων της Πιερίας αλλά κα εν γένει της τοπικής αγοράς, ο Πιερικός Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΠΟΤΑΠ), συνεργάζεται πλέον με τον κορυφαίο οργανισμό με διεθνή απήχηση, το γραφείο Προσέλκυσης Συνεδρίων και Επισκεπτών Thessaloniki Convention Bureau (TCB).

  Ο συγκεκριμένος πιστοποιημένος οργανισμός μέσω συνεργατικών διαδικασιών αναλαμβάνει την προώθηση των δυνατοτήτων της Πιερίας στις εγχώριες και διεθνείς αγορές καθώς και στους αντίστοιχους φορείς, ώστε η Πιερία να αποτελεί προορισμό για συνέδρια και εταιρικές συναντήσεις, με παράλληλη διάσταση και του επονομαζόμενου αστικού τουρισμού ο οποίος συνάδει με την στροφή από τα γενικότερα αξιοθέατα, στη γνωριμία των επισκεπτών με τη λειτουργική καθημερινότητα των πόλεων.

          Νοηματικά ο συνεδριακός και αστικός τουρισμός έχουν ως πεδίο δράσης τις οργανωμένες συναντήσεις ατόμων με κοινά ενδιαφέροντα και επαγγελματικές ιδιότητες. Επίσης έχουν απώτερο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση και την ανταλλαγή απόψεων, αλλά και την πληροφόρηση των τουριστών περί της ταυτότητας του αστικού ιστού των πόλεων, με αναφορά τις γειτονιές, την κινητικότητα, τις βιωματικές περιηγήσεις και τις υπηρεσίες εδεσμάτων.

  Ο συνεδριακός τουρισμός ακολουθεί την ήδη ανάδειξη όλων των λοιπών εναλλακτικών μορφών τουρισμού που υλοποιεί μέσω πρωτοβουλιών ο ΠΟΤΑΠ

  «Αναδεικνύουμε μέσω του ΠΟΤΑΠ τον συνεδριακό και αστικό τουρισμό πλέον με την συνεργασία μας με το γραφείο διεθνούς εμβέλειας συνεδρίων και επισκεπτών Θεσσαλονίκης. Είναι μια επιλογή η οποία θα αναδείξει και αυτές τις μορφές τουρισμού και θα συμβάλλει αναμφίβολα στην γενικότερη ανάπτυξη της Πιερίας. Στοχεύουμε στην προσέλκυση μεγάλου αριθμού επισκεπτών, διευρύνοντας παράλληλα την τουριστική περίοδο σε δωδεκάμηνη βάση αλλά και προβάλλοντας τα πολυποίκιλα μοναδικής αξίας συγκριτικά μας στοιχεία» τονίζει η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου.

  Ο Πρόεδρος του Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Γιώργος Καραλής, επισημαίνει: «Ο συνεδριακός και αστικός τουρισμός τον οποίο πλέον αναδεικνύουμε με τη συνεργασία και κοινή δράση με διακεκριμένο του είδους οργανισμό, αποτελούν τη συνιστώσα επαγγελματικού, εκθεσιακού και τουρισμού αναψυχής.

  Ο συνεδριακός τουρισμός αφορά επισκέπτες υψηλού επιπέδου, συμβάλλει σε υψηλότερα οικονομικά οφέλη και ενισχύει  τον παραδοσιακό τουρισμό, αλλά και αποτελούν τον καλύτερο πρεσβευτή της Πιερίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Συνεχίζουμε δυναμικά».