Η. Τσιτλακίδης: «Ο Τουρισμός πρέπει να ανταποδίδει στην τοπική κοινωνία» – Συνάντηση της ΕΞΕΠ με την Επιθεώρηση Εργασίας

Οικονομία Τουρισμός

Με τη διευθύντρια του Τμήματος Κοινωνικής Επιθεώρησης Εργασίας Πιερίας του ΣΕΠΕ κα Δέσποινα Καλαϊτζίδου, συναντήθηκαν ο Πρόεδρος της Ένωσης ξενοδοχείων Πιερίας (ΕΞΕΠ) και Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδοχείων (ΠΟΞ) κ. Ηρακλής Τσιτλακίδης, ο Αντιπρόεδρος Δημήτρης Τοπαλίδης, ο Γ. Γραμματέας Νίκος Λαλούμης και το μέλος του Δ.Σ Γιάννης Γεωργιάδης.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν μεταξύ άλλων η ψηφιακή κάρτα εργασίας και το νομικό πλαίσιο που τη διέπει, οι συνθήκες εργασίας των εργαζομένων στον Τουρισμό, στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας που υπάρχει μεταξύ των δυο φορέων.  Όπως επεσήμανε ο κ. Τσιτλακίδης, είναι ξεκάθαρη η θέση της ΕΞΕΠ ενάντια στη μαύρη και αδήλωτη εργασία, η  οποία  για τα ξενοδοχεία στην νέα εποχή δεν είναι σύνηθες φαινόμενο.

«Ο Τουρισμός πρέπει να ανταποδίδει στην τοπική κοινωνία και την τοπική οικονομία, και αυτό επιτυγχάνεται τόσο  μέσω της απασχόλησης, όσο και από το εισερχόμενο τουριστικό εισόδημα με αποδέκτη τον τόπο μας », υπογράμμισε ο κ. Τσιτλακίδης.