Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου, Υφυπουργός Ανάπτυξης : Ενίσχυση και Αναβάθμιση της Α’ Βιομηχανικής Περιοχής Βόλου (Α’ ΒΙ.ΠΕ.)

Οικονομία

Η Υφυπουργός Ανάπτυξης επισκέφθηκε την Α’ ΒΙ.ΠΕ. Βόλου, όπου συναντήθηκε  με τη Διοίκηση του Φορέα Διαχείρισης και ξεναγήθηκε στον χώρο του Πάρκου. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στον απόηχο της ένταξης του Πάρκου, με απόφαση της κυρίας Μάνη, στο πρόγραμμα χρηματοδότησης «Νέα Βιομηχανικά Πάρκα» του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, «Ελλάδα 2.0».

Όπως επεσήμανε, με περισσότερες από 2.800 θέσεις εργασίας και πληθώρα βιομηχανιών και επιχειρήσεων διαφορετικού μεγέθους, η Α’ ΒΙ.ΠΕ. Βόλου είναι κρίσιμη για την οικονομική ανάπτυξη και τη βιομηχανική βάση της τοπικής οικονομίας, αλλά και της χώρας ευρύτερα.

Η ένταξη στο ως άνω σημαντικό πρόγραμμα για τα πάρκα, ανοίγει νέους δρόμους για την προσέλκυση επενδύσεων, την ενίσχυση των υποδομών μέσω σημαντικών έργων, όπως ο ηλεκτροφωτισμός, και τη βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας για τις εγκατεστημένες επιχειρήσεις.

Η κα Μάνη εξήρε το έργο του Φορέα Διαχείρισης για το έργο που επιτελεί και συμβάλλει κατ αυτόν τον τρόπο στην ανάπτυξη της περιοχής, ευχαριστώντας τη Διοίκηση για την προσπάθεια και τη δέσμευσή της στον στόχο αυτό.

Παράλληλα, υπογράμμισε τη δέσμευση της Κυβέρνησης για συνεχή στήριξη και ενίσχυση της βιομηχανικής βάσης της χώρας, καθώς αποτελεί κρίσιμο πυλώνα για την εθνική οικονομία και την προσέλκυση επενδύσεων.